powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δήμος Ν.Προποντίδας - Όχι στην κατάργηση, συγχώνευση σχολικών μονάδων.

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας( ΦΕΚ εδώ) για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οφείλω ως Δήμαρχος αλλά και ως εκπαιδευτικός να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την απόφαση του Υπουργείου αλλά και τη συμπαράσταση μου στον κλάδο των συναδέρφων εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία πλήττει τον κλάδο μας αλλά περισσότερο από όλους πλήττει όλους εμάς ως γονείς και τα παιδιά μας. Η παιδεία θα έπρεπε να αποτελεί βασική μέριμνα και φροντίδα καθώς το μέλλον του καθενός ξεχωριστά αλλά κατά συνέπεια όλης της χώρας εξαρτάται άμεσα από αυτήν. Δεν μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση η οποία διανύουμε σαν χώρα και σαν λαός υποβιβάζοντας την παιδεία, την υγεία και άλλα αγαθά το οποία θα έπρεπε να είναι δεδομένα για όλους.
Θα ήθελα λοιπόν να συμπράξω με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χαλκιδικής “Ο Αριστοτέλης” οι οποίοι με Δελτίο Τύπου στις 01-07-2017 (το οποίο επισυνάπτεται) καταδίκασαν την πρότερη απόφαση.


Ο Δήμαρχος                                                           

Εμμανουήλ Καρράς                             


                                                                 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ‘’Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ’’
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Τ.Κ. 63100
Site:
www.sechal.gr
email: sechalpe@gmail.com
Fax : 2399020043         


  Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Ν. Χαλκιδικής <<Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ>> καταγγέλλει την Υπουργική απόφαση της 23/06/2017 ,που αφορά στις συγχωνεύσεις ,καταργήσεις υποβιβασμούς σχολικών μονάδων.
Η κυβέρνηση για να χαμηλώσει κι άλλο το κόστος για την εκπαίδευση πραγματοποιεί επίθεση στις ανάγκες  των μαθητών και  στα εργασιακά δικαιώματα των εκπ/κών  και προχωρά  σε μαζικό κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων πολλών σχολικών μονάδων (καταργούνται σε όλη την Ελλάδα 363 τμήματα Δημοτικών Σχολείων και 106 τμήματα Νηπιαγωγείων ).
Στο Ν. Χαλκιδικής καταργεί 19 τμήματα Δημ. Σχολείων και 1 τμήματος Νηπιαγωγείου.
Καταδικάζουμε τους  υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων του νομού μας που έγιναν με λογιστικά και μόνο κριτήρια παραβλέποντας τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές  προτεραιότητες, δημιουργώντας ανασφάλεια σε μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους μας.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.Να ακυρωθούν όλες οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.
2.Καλυψη όλων των  εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμους διορισμούς.
3. Κανένα τμήμα Νηπιαγωγείου με πάνω από 15 μαθητές.
4. Κανένα τμήμα Δημοτικού Σχολείου με πάνω από 20 μαθητές.



Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
 

                                   Ο Πρόεδρος                                                                                                  Η Γ.Γραμματέας




                                Σακκάς Γρηγόρης                                                                                 Εμμανουηλίδου Αθανασία