powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Από 1η Ιουνίου η Θεσσαλονίκη συνδέεται αεροπορικώς με τη Σκιάθο 69-70 ευρώ


Ανοίγει φτερά η αεροπορική εταιρεία Sky Express από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο από 1η Ιουνίου με τρεις πτήσεις την εβδομάδα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Την έναρξη του δρομολογίου, τα οποίο θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο Εμπορικός Διευθυντής της Sky Express Γιάννης Λιδάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και της αεροπορικής εταιρίας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εισιτήρια θα κοστίζουν από 69-90 ευρώ η απλή διαδρομή και οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται Τετάρτη απόγευμα, Παρασκευή πρωί και Κυριακή απόγευμα. Ανάλογα με τη ζήτηση από τον κόσμο η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσθέσει και άλλες πτήσεις. Οι επιβάτες θα ταξιδεύουν με αεροσκάφος Jetstream των 30 θέσεων. «Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της περιφέρειας και η Θεσσαλονίκη είναι άκρως ενδιαφέρουσα» τόνισε. Μέσω της Sky Express η Θεσσαλονίκη συνδέεται ήδη με τη Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Σκύρο. «Μπορούμε να μεταφέρουμε την καρδιά της Θεσσαλονίκης, πληροφορίες γι΄ αυτήν και να δημιουργήσουμε κίνηση περαιτέρω για την πόλη ως τουριστικό προορισμό» υπογράμμισε. Παράλληλα, ο κ. Λιδάκης ανακοίνωσε ότι από τις 25 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια από Βόλο για Μυτιλήνη, Μύκονο και Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας η Sky Express θα προβάλλει τη Θεσσαλονίκη μέσα από το «Thessaloniki Food Festival», την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας και το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας» που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2014. Όπως είπε ο κ. Λιδάκης η εταιρεία εξετάζει τη δημιουργία πακέτων προσφορών για νέους που θα έρθουν για τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εμπορικός διευθυντής της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, η Sky Express θα συμμετάσχει στο γαστρονομικό φεστιβάλ, προβάλλοντας τις δράσεις του, ενώ θα συμπεριλάβει στα εν πτήσει γεύματά της εδέσματα από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η Sky Express συμμετάσχει και στο Γραφείο Συνεδρίων Θεσσαλονίκης, «Τhessaloniki Conventions Bureau», που στόχο έχει να προσελκύσει διεθνή συνέδρια στην πόλη.  

Την έναρξη του δρομολογίου και γενικότερα τη συνεργασία με την Sky Express χαιρέτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα είναι επιβάτης στην πρώτη πτήση που θα πραγματοποιηθεί. «Αγκαλιάζουμε την προσπάθεια της εταιρείας, δεν κάνει φιλανθρωπικό έργο, το κύριο στοιχείο της είναι το κέρδος, αλλά αυτό συμπίπτει με τους στόχους της πόλης» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, ξεκαθαρίζοντας ότι η συνεργασία και η κίνηση αυτή δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ανακοίνωσε στο πλαίσιο της συνεργασίας θα συζητηθεί και η δημιουργία τουριστικών πακέτων για να επεκταθεί η τουριστική σεζόν και να βοηθηθούν οι τουρίστες από τα Βαλκάνια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βάσει του «Τρώμε έξω κάθε Τρίτη με 10 ευρώ», υπάρχει η ιδέα να δημιουργηθεί αντίστοιχο πακέτο με τη Sky Express για τους επισκέπτες της πόλης, ώστε να έρχονται τουρίστες από τις Σποράδες. 
Πηγή: voria.gr