powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Στην δημοσιότητα ο εμφανιζόμενος ως «δημόσιος υπάλληλος» που έταζε επιδόματα


Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90909 και 23210-20140 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 41χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 8 Μαϊου 2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για απάτες σε βάρος πολιτών.

Πρόκειται για τον ΜΑΖΝΕΪΚΟ Δημήτριο του Αθανασίου και της Αικατερίνης, γεννηθέντα στις Σέρρες το έτος 1972, κατοίκου Σιδηροκάστρου Σερρών. Ο συλληφθείς παρίστανε ότι είναι υπάλληλος Δημόσιας Υπηρεσίας και ότι δήθεν θα μεσολαβούσε για τη λήψη επιδόματος για έναν 38χρονο. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε άλλους δεκατρείς πολίτες, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον δύο, δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε με την προετοιμασία σχετικού φακέλου ή την αγορά σχετικών χαρτοσήμων για την λήψη επιδοτήσεων, επιδομάτων ή άλλων οικονομικών ενισχύσεων, ακόμα και από ευρωπαϊκά προγράμματα.


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων περιπτώσεων απάτης, που έχουν τελεσθεί από τον ανωτέρω και δεν έχουν καταγγελθεί καθώς και για την αποτροπή τέλεσης νέων.

Γενικότερα η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου και των ευάλωτων και ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του ανωτέρω αδικήματος.