powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Καταγγελία του Σωμ. Εργαζομένων Γ.Ν.Χαλκιδικής για την κατάσταση στην Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική από τις επιλεκτικές αποσπάσεις μαιών.

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Μαιευτικής Γυναικολογικής Κινικής Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής
 Η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Χαλκιδικής, μετά και από τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις μαιών και βρεφοκόμων, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας με το προσωπικό της να υπερβαίνει καθημερινά τα ανθρώπινα όρια αντοχής του.
Η διοίκηση προτίμησε να 'δώσει λύσεις', δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα με τη μετακίνηση, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, Δ.Ε. βοηθού νοσηλεύτριας στην κλινική ή κάνοντας επιλεκτική απόσπαση μαίας η οποία βρίσκεται σε συνυπηρέτηση με το σύζυγό της στο Δήμο Αριστοτέλη.
Την ίδια στιγμή παραβλέπεται η, εδώ και μήνες, επαναλαμβανόμενη πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Χ. για άμεση επιστροφή μαιών από Κέντρα Υγείας, τη στιγμή που η οργανική τους θέση είναι στο νοσοκομείο και δεν υφίσταται
νόμιμος λόγος μετακίνησής του.
Ο κ. Μπισχινιώτης, όπως και τηλεοπτικά έχει παραδεχθεί, 'νύπτει τας χείρας του' στα ρουσφέτια, αφού τον υπερβαίνουν, παραβαίνει νόμους, όταν χρειάζεται να εξυπηρετήσει τέτοιες λογικές και δημιουργεί προβλήματα σε όποιον εργαζόμενο προσπαθεί απλά να κάνει τη δουλειά του, ζητώντας τα αυτονόητα.
Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τον κ. Μπισχινιώτη να πράξει τα νόμιμα και να ζητήσει την άμεση επιστροφή των μαιών στην οργανική τους θέση στο νοσοκομείο.
Δεν αποδεχτείκαμε ποτέ και δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την υπονόμευση της λειτουργίας του νοσοκομείου.
19/10/14
Ο Πρόεδρος   Λαζάρου Ηλίας
Ο Γραμματέας  Παπαγρηγορίου Νικόλαος






                              πηγή