powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Κορόιδεψε την νεολαία ο Σαμαράς με την υπόσχεση για δωρεάν Internet σε όλη τη χώρα

Άσχετος με τα ενδιαφέροντα της νεολαίας , κλασικός ψεύτης.
Πως να μην δυσπιστούν οι νέοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα, αλλά και να το  απορρίπτουν, όταν και εδώ ακόμα,  τους κοροϊδεύει ο πρωθυπουργός;
 Καμία σχέση η πρόσβαση στην πληροφορία μέσω της νέας τεχνολογίας, για την προβολή τόπων,υπηρεσίες του Δήμου και εξυπηρέτηση τουριστών με το δωρεάν Internet που υπόσχονταν ο Σαμαράς τον Νοέμβριο του 2013 στους νέους. Αυτά να τα  λέει στα συνέδρια της ΟΝΝΕΔ, εκεί ίσως τον πιστέψουν.
 Το δωρεάν Intrenet με πλήρη πρόσβαση το παρέχουν χρόνια τώρα, Ξενοδοχεία, kafe-bar και πολλές επιχειρήσεις, με χρήματα δικά τους, και όχι με ευρωπαϊκά προγράμματα.
Το Νοέμβριο του 2013, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς στον Πρετεντέρη ( που αλλού ) είχε δεσμευτεί για δωρεάν παροχή πρόσβασης ασύρμαστα στι internet για τους νέους που νοιάζεται.  
Πιο συγεκριμένα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είπα και μια λέξη, τη λέξη «δυσπιστία». Οι νέοι νομίζω αυτοί όλοι, πέρα από την ανεργία, πέρα από την έλλειψη εμπιστοσύνης στο μέλλον, δυσπιστούν απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Για μερικούς αυτό γίνεται δυσπιστία στη δημοκρατία, το οποίο είναι λάθος, αλλά συμβαίνει κι αυτό. Για να επιστρέψω στην αρχή της συζήτησής μας. Αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκολο ν’ αντιμετωπισθεί η δυσπιστία αυτή.
AΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ σήμερα μπορώ να του υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wi-fi, internet σε όλη την Ελλάδα σ’ ένα χρόνο. «θα το κάνουμε. Και γι' αυτό το είπα. Θα γίνει. Το έχω ψάξει για να το πω. Είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και δείχνει στους νέους ότι κάποιος νοιάζεται. Δε λέω ο Σαμαράς, δεν έχει καμία σημασία ο Σαμαράς ή το ποιο κόμμα. Νοιάζεται. Ότι υπάρχει η Ελλάδα που νοιάζεται γι' αυτά τα παιδιά. Διαφορετικά καήκαμε».


Λες και τον είπε ο Πρετεντέρης off the record . Πες Πρόεδρε καμιά μπαρούφα, να γίνει ντόρος, επειδή την Ανατροπή ( εδώ σκας στα γέλια μόνο με τον τίτλο ), την βλέπει μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Και ντόρος χλευασμού έγινε από τους νέους.
Τι προβλέπεται
Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 304 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών.
Να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps, ( ούτε facebook ούτε youtube  !!!) 
Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.
Αργότερα, προβλέπεται και επέκταση του Wi-fi και σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).