powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Τώρα κατάλαβε τι συμβαίνει στην Ελλάδα η Bild «Γιατί δεν πληρώνουν κανένα φόρο οι πολυεκατομμυριούχοι Έλληνες;» αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα.


«Γιατί δεν πληρώνουν κανένα φόρο οι πολυεκατομμυριούχοι Έλληνες;» αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα "Bild" στην ιστοσελίδα της απεικονίζοντας Έλληνες δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μέγγενη της φορολογίας. Θόδωρος Αγγελόπουλος, Σταύρος Νιάρχος, Αθηνά Ωνάση, Σπύρος Λάτσης και άλλοι πάμπλουτοι Έλληνες δεν καταβάλλουν φόρους, διευκρινίζει το σχετικό
δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους ευρωπαίους δανειστές της την διαγραφή του ελληνικού χρέους κατά το ήμισυ, δηλαδή 160 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Το δημοσίευμα της "Bild" έρχεται την ώρα που ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δηλώνει στην ίδια εφημερίδα πως η Ε.Ε θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία πλούσιων Ελλήνων φοροφυγάδων που ζουν στην ΕΕ. "Εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει πράγματι να πατάξει τη φοροδιαφυγή, τότε η Ε.Ε θα πρέπει να την στηρίξει ενεργά", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο σοσιαλιστής Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και πρόσθεσε: 


"Μέρος αυτού θα ήταν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών των υπερπλούσιων Ελλήνων που έχουν διαπράξει σοβαρά φορολογικά αδικήματα και οι οποίοι διαμένουν στην ΕΕ". 

Αναφερόμενη στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να εξοικονομήσει άμεσα χρήματα , έτσι ώστε να ελαφρύνει το οικονομικό φορτίο των Ελλήνων πολιτών, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας υπογραμμίζει ότι υπάρχουν αρκετοί πάμπλουτοι Έλληνες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν κληρονομήσει την περιουσία τους, και  δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ σε φόρους. 
Η εφημερίδα απεικονίζει τους ακόλουθους δισεκατομμυριούχους Έλληνες υπενθυμίζοντας μάλιστα στους αναγνώστες της και την περιουσία τους: τον αυτοδημιούργητο εφοπλιστή, Γιώργου Οικονόμου, η περιουσία του οποίου αγγίζει τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ , τον "χρυσό κληρονόμο" Σταύρο Νιάρχο με περιουσία που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ,  τον εφοπλιστή Σπύρο Λάτση, η περιουσία του οποίου φθάνει τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ και επί σειρά ετών τον πλουσιότερο Έλληνα , τον εφοπλιστή Θόδωρο Αγγελόπουλο, με περιουσία 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και την Αθήνα Ωνάση να ιππεύει το άλογό της . Η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Αθηνά είναι κόρη της Χριστίνας Ωνάση με περιουσία που φθάνει τα 620 εκατομμύρια ευρώ.