powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Από την Κ.Ε.Δ.Ε. στη συνάντηση χθές με τον  υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Π. Σκουρλέτη και την αναπληρωτή Υπουργό κ. Ρ. Αντωνοπούλου παρέστησαν  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τα μέλη του Δ.Σ. Ν. Χιωτάκης, Γ. Ιωακειμίδης , Δ. Μπίρμπας, Γ. Αποστολόπουλος και το Γενικός Διευθυντής Π. Βασιλείου.
Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο νέο ΕΣΠΑ και τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο,  τονίζοντας ότι η
Αυτοδιοίκηση διεκδικεί  πόρους και πρωταγωνιστικό ρόλο σε συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε:
Για το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο  «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους» 2014-2020, καταρχήν οι δήμοι να έχουν το πρώτο ρόλο ως «επικεφαλής εταίροι» . Ενώ επιπλέον ζήτησε η κατανομή του προϋπολογισμού  του να είναι οριζόντια βάσει των επίσημων δεικτών ανεργίας, του ποσοστού φτώχειας, αλλά και των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων των ΟΤΑ.
Τη συνέχιση του υφιστάμενου προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την επέκτασή του ως προς την παροχή υπηρεσιών και στα ΑΜΕΑ.  Επίσης ζητά να αποσαφηνιστεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο της διάδοχης μορφής του, δηλαδή των προγραμμάτων «Κατ΄ οίκον φροντίδα Συνταξιούχων» και «Κατ΄ οίκον Κοινωνική Φροντίδα».
Για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ/ΜΕΑ), η ΚΕΔΕ ζητά αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος από 200.000.000 ευρώ σήμερα, στα 250.000.000 ευρώ ώστε αφενός να διασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας των υφιστάμενων δομών και στο μέλλον, αφετέρου, να ενταχθούν και νέες δομές στο πρόγραμμα. Καθώς και την έγκαιρη προκήρυξη του προγράμματος, ώστε να υπάρξει σωστός προγραμματισμός από πλευράς  Δήμων .
Τη συνέχιση του προγράμματος για τα ΚΗΦΗ και τα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ.
Για τα θέματα απασχόλησης ο Γ. Πατούλης, υπογράμμισε ότι «η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφορά στην προώθηση και ενίσχυση των τοπικών στρατηγικών απασχόλησης ως κύριο μέσο καταπολέμησης της ανεργίας και ενσωμάτωσης των κοινωνικά ευπαθών ομάδων».Αναφερόμενος ειδικότερα στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, τόνισε την ανάγκη «να ξεκινήσει άμεσα το ήδη υπάρχον πρόγραμμα των 32.000 θέσεων, για να καλύψουν οι δήμοι επείγουσες ανάγκες».
Τέλος ο κ. Πατούλης ζήτησε την ενίσχυση όλων των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, όπως τα προγράμματα Τοπ ΕΚΟ, ΤοπΣΑ και τοΠρόγραμμα επιχορήγησης Επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Περισσότερα από το  www.kedke.gr