powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Δήμος Κασσάνδρας άμεσος εμβολιασμός & σήμανση ζώων συντροφιάς.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο Δήμος Κασσάνδρας στα πλαίσια εφαρμογής του Νόμου 4039/2012 (Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό) και της τροποποποίησης αυτού με το άρθρο 46 του Ν. 4235/2014 και λόγω έξαρσης του φαινομένου εγκατάλειψης
ζώων συντροφιάς σε διάφορα σημεία των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας
ΚΑΛΕΙ
τους δημότες, πολίτες και επισκέπτες ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, καθώς και τους κυνηγούς και κτηνοτρόφους του Δήμου μας, στον άμεσο εμβολιασμό και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους
ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ
Ν. 4039/2012 ΚΑΙ Ν. 4235/2014

Συγκεκριμένα τήρηση του άρθρου 5 υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, του άρθρου 8 διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες και του άρθρου 21 σχετικά με την υποβολή διοικητικών κυρώσεων και προστίμων (Ν. 4039/12) και του άρθρου 46 παρ. 2, παρ. 3 και παρ. 4 του Ν. 4235/14.

Προκειμένου να συμβάλλουμε όλοι στην προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ εγκατάλειψης κουταβιών αλλά κι ενήλικων ζώων θεωρούμε επιτακτική ανάγκη:
τη συνεργασία των φιλόζωων, καθώς και όσων έχουν εκπαιδευτεί στην περισυλλογή τους, με εθελοντισμό βοηθώντας τις δράσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Κασσάνδρας «Ειρήνη των Ζώων» (κα Κατερίνα Οικονομέα) και του “ΑΡΓΟΣ” (κα Τζούλη Τσιακμάκη).
τον εμβολιασμό όλων των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων ως το μόνο αποτελεσματικό μέσο πρόληψης κατά της λύσσας, συνδυασμένο απαραιτήτως, στην περίπτωση των αδέσποτων ζώων, με στείρωση προκειμένου να γίνει ορθή διαχείριση του πληθυσμού των αδέποτων στο Δήμο μας.
την ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόμενων ζώων με φροντίδα των ιδιοκτητών τους και των αδέσποτων ζώων με ενέργειες του Δήμου.
Επιπλέον ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες των σκύλων που κυκλοφορούν σε κοινόχρηστους χώρους των κοινοτήτων του Δήμου μας χωρίς την παρουσία ανθρώπου – συνοδού, να φροντίσουν, εκτός από την ταυτοποίησή τους με ηλεκτρονική ταυτότητα, κολάρο με στοιχεία ιδιοκτήτη και ό,τι άλλο απαραίτητο για την αναγνώριση του ζώου ως δεσποζόμενο, να μην κυκλοφορούν τα ζώα συντροφιάς ασυνόδευτα προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα ή παρεξηγήσεις σε ενδεχόμενο έλεγχο.

            
        Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δήμου Κασσάνδρας
           Μιχαλάκης Αντώνιος