powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Εν αναμονή κρίσιμων ανακοινώσεων από την Eldorado Gold.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση μεταξύ του CEO της Εldorado Gold Πολ Ράιτ και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη. Αντίθετα έχει προγραμματιστεί συνάντηση για αύριο Τρίτη το απόγευμα στην Αθήνα μεταξύ του κ. Ράιτ και των εκπροσώπων των εργαζομένων της εταιρείας.
Aποφασισμένη και έτοιμη για όλα φαίνεται να είναι η διοίκηση της Eldorado Gold, μητρική
εταιρεία της Ελληνικός Χρυσός, αναφορικά με την προοπτική της επένδυσής της στην Ελλάδα.
Ο CEO της καναδικής πολυεθνικής εταιρείας Πολ Ράιτ βρίσκεται στην Αθήνα και ενημερώνεται ενδελεχώς από τη διοίκηση της ελληνικής εταιρείας σχετικά με την πορεία του εξορυκτικού έργου της στη Χαλκιδική. 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία,  η εταιρεία προτίθεται να ενημερώσει άμεσα για τις αποφάσεις της και τα σχέδιά της όσον αφορά την επένδυσή της στην Ελλάδα. 
Από την πλευρά των Καναδών φαίνεται πως έχουν περιοριστεί τα περιθώρια αναμονής και καθυστερήσεων στην υλοποίηση του έργου στις Σκουριές, το οποίο ενδεχομένως να ακολουθήσει το δρόμο της εν μέρει αναστολής, χωρίς αυτό να σημαίνει σε πρώτη φάση πως η εταιρεία εγκαταλείπει τη μέχρι τώρα συνολική της επιχειρηματική δραστηριότητα στη Χαλκιδική.
Όπως τονίζεται από τις πλευρές όσων εμπλέκονται με την υπόθεση στις Σκουριές για το θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα οφείλει να απαντήσει με πειστικό τρόπο η κυβέρνηση, η οποία έχει μερίδιο ευθύνης για τις όποιες εξελίξεις.
 Όπως λέγεται μάλιστα η Ελληνικός Χρυσός επανειλλημμένως έχει καταθέσει αίτημα και προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση σχετικά με το θέμα του έργου στις Σκουριές, χωρίς μέχρι στιγμής ανταπόκριση.   
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση μεταξύ του CEO της Εldorado Gold Πολ Ράιτ και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη. Αντίθετα έχει προγραμματιστεί συνάντηση για αύριο Τρίτη το απόγευμα στην Αθήνα μεταξύ του κ. Ράιτ και των εκπροσώπων των εργαζομένων της εταιρείας.
Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι ελπίζουν και επιδώκουν το έργο να συνεχιστεί όπως είναι, ενιαίο και αδιαίρετο, με τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας που καλύπτει.