powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου με τον Ρώσο Διοικητή της Επαρχίας Kurortny Αγίας Πετρούπολης Alexey Kuimov (11/4/2016)

Σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται πλέον από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής σεζόν αλλά και του καθορισμού του 2016 ως έτος Ελληνορωσικής φιλίας.
 Σε συνάντηση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 8 Απριλίου στο
γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής μεταξύ του κ. Ιωάννη Γιώργου από την μία πλευρά και των κ.κ. Alexey Kuimov Διοικητή της Επαρχίας Kurortny Αγίας Πετρούπολης και Μπόρις Μουζενίδη ιδιοκτήτη του Ομίλου Mouzenidis από την άλλη, τέθηκαν προς συζήτηση θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα όπως της ταχύτερης έκδοσης βίζας αλλά και αδειών παραμονής για επενδυτές που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αγορές ακινήτων (οικιών ή επαγγελματικών χώρων), της αδελφοποίησης της Περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ή με την Χαλκιδική, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων τουριστικού - πολιτιστικού χαρακτήρα στην Αγία Πετρούπολη για το 2016 - 2017 (έτη Ελληνορωσικής φιλίας αλλά και εορτασμού των 2400 ετών από τη γέννηση του φιλόσοφου Αριστοτέλη) αλλά και την υλοποίηση επαγγελματικών αποστολών από και προς την Αγία Πετρούπολη με στόχο την προώθηση προϊόντων της Χαλκιδικής κυρίως πρωτογενούς παραγωγής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει συνέχεια των επαφών τους θεωρώντας την συνάντησή τους ως το πρώτο βήμα σε μία μακρόχρονη συνεργασία.