powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Μπητς μπαρ νέας εποχής...

από  Omorfa Taxidia
Η κατάληψη των ελληνικών παραλίων από τα μπητς μπαρ συνεχίζεται στη χώρα μας με ταχύς ρυθμούς. Κάθε χρόνο όλο και περισσότερη παραλία γεμίζει με ξαπλώστρες μέχρι εκεί που φτάνει το κύμα και όλο και λιγότερη παραλία μένει για αυτούς που έχουν μια διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει
καλοκαιρινό μπάνιο στη θάλασσα. 
Γύρω από αυτή την ιστορία αναπτύχθηκε μια μεγάλη μπίζνα
μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου, μέρος της οποίας γίνεται κάτω από το τραπέζι. Άλλωστε σε πολλά μπητς μπαρ τη διαχείριση την έχουν οι άνθρωποι της νύχτας που έχουν επιβάλει στις ελληνικές παραλίες τους κανόνες και την άθλια αισθητική τους. 
Τα μπητς παρ στην Ελλάδα βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό καθώς έχουν βρει μεγάλο σύμμαχο τον μέσο Έλληνα, ο οποίος θέλει πάντα την ευκολία του. 
Θέλει να φεύγει από το σπίτι του μόνο με το μαγιό και όλα τα άλλα να τα βρίσκει στο μπητς μπαρ.
 Όχι ιατρείο, πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες, κάδους απορριμάτων, καθαριότητα και ασφάλεια καθώς αυτά τον αφήνουν αδιάφορο. 
Θέλει ξαπλώστρα η δυνατόν πρώτη σειρά, ομπρελά, καφέ και τώρα τελευταία πετσέτα, ίντερνετ, φαγητό, μασάζ και ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστούν οι ιδιοκτήτες των μπητς μπαρ. 
Ο Έλληνας γκρινιάζει για τις τιμές στα μπητς μπαρ, αλλά το βουλώνει και τις πληρώνει ευχαρίστως αρκεί να έχει την ευκολία του και να κάνει το κομμάτι του στους άλλους μέσα από το facebook. 
Φυσικά δεν τον νοιάζει το μετά. Ποιο είναι το μετά;. Η καταστροφή των παραλίων και του τοπίου, η οποία προχωρά ακάθεκτη. Αφού φάγαμε τα λεφτά από τις επόμενες γενναίες τις οποίες αφήνουμε καταχρεωμένες, δεν θα τς αφήσουμε ούτε μια παραλία να κάνουν τα μπάνια τους. 
Δεν ενδιαφέρεται όμως ούτε για το σήμερα. Ποιο είναι το σήμερα; Αυτοί που όπως προαναφέραμε έχουν μια διαφορετική αντίληψη για το καλοκαιρινό μπάνιο. Που δεν γουστάρουν να στριμώχνονται σε μια σειρά από ξαπλώστρες σχεδόν κολλητά η μια από την άλλη έχοντας δεξιά τους έναν που ροχαλίζει και αριστερά έναν που κλάνει...
Τα γράφουμε όλα αυτά με αφορμή ένα δελτίο τύπου που μας ήρθε, το οποίο μας γνωστοποιεί ότι δημιουργήθηκε μέχρι και εφαρμογή για έξυπνα κινητά με την οποία μπορείτε να κλείνετε εύκολα ξαπλώστρα στην παραλία για να μην ταλαιπωρήστε και αγωνιάτε μέχρι να φτάσετε σ΄αυτήν. Μέχρι εκεί φτάνει η ευκολία του νεοέλληνα...