powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Χαλκιδική: Καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση.

Το απόγευμα της Πέμπτης, σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την ευρύτερη περιοχή από το Βάβδο μέχρι τα Σήμαντρα και από την Όλυνθο προς την Ορμύλια.
Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα Σήμαντρα, σύμφωνα με το πρόεδρο του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Βαγγέλη Μισαηλίδη. «Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν πολύ μεγάλο με συνέπεια να καταστραφεί ο καρπός της ελιάς. Μικρότερης έκτασης είναι η ζημιά που έχουν υποστεί τα ελαιόδεντρα», δήλωσε στο halkidikifocus.gr ο κ. Μισαηλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έγινε αναγγελία στον ΕΛΓΑ από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών.
«Το χαλάζι ισοπέδωσε στην κυριολεξία πολλά χωράφια. Σε αρκετές περιπτώσεις το προϊόν θα οδηγηθεί στο ελαιοτριβείο για παραγωγή λαδιού, καθώς δεν μπορεί να διατεθεί ως βρώσιμη ελιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στο halkidikifocus.gr ο αγρότης από τα Νέας Σύλλατα Δημήτρης Παπαδάκης.

Σημειώνεται πως φέτος η παραγωγή της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής είναι μειωμένη, όπως προέκυψε κατά τις τελευταίες συναντήσεις των ελαιοκαλλιεργητών του νομού.
ρεπορτάζ του halkidikifocus.gr