powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Η Νέα Δημοκρατία έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα δεν της αρέσει

από πιτσιρίκος 
Παρακολουθώντας τις «κόντρες» της κυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία -αν και στην ουσία συμφωνούν σε όλα και συγκυβερνούν στο προτεκτοράτο-, κανείς δεν λέει πως ήταν η Νέα Δημοκρατία που έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, αφού προηγήθηκαν 38 χρόνια
κυβερνήσεων των δυο κομμάτων -που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία παρέα- άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν λογικό να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 
Άλλωστε, αυτοί του έστρωσαν τον δρόμο για την κυβέρνηση, πιστεύοντας πως θα είναι μια αριστερή παρένθεση· το έλεγαν μάλιστα ανοιχτά. Τελικά, παρένθεση ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός μετά την χρεοκοπία της χώρας.
 Και τώρα η Νέα Δημοκρατία λέει πως ο Τσίπρας έλεγε ψέματα. Γιατί, ο Σαμαράς τι έλεγε; Αλήθειες; Κάτι Ζάππεια τα θυμάστε; Εντάξει, παίζει μια γενική αμνησία στη χώρα αλλά δεν έχουμε ξεχάσει όλοι πως ο Σαμαράς το έπαιζε αντιμνημονιακός, όπως και ο Τσίπρας.
 Γιατί θέλει να γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία; Έχει κάποια αντίρρηση στα Μνημόνια που υπογράφει η κυβέρνηση; Όχι, δεν έχει. Η μόνη διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας είναι πως θέλει να υπογράφει αυτή τα Μνημόνια ως κυβέρνηση.
pitsirikos.net