powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Δήλωση των μελών του Δ. Σ της Κ.Ε.Δ.Ε Κανταρά Τάσου και Σακούτη Νίκου για τους προσωρινούς πινάκες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ

Η Μεγάλη Βδομάδα  της σφαγής των συμβασιούχων στη καθαριότητα των Δήμων!
“Χιλιάδες εργαζόμενοι στον δρόμο! Η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις 8.166 θέσεις των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, επιβεβαίωσε με τον πιο δραματικό τρόπο, τους φόβους που είχαμε εκφράσει ως
“Συντονισμός Αιρετών” στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε, όταν συζητήθηκε η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη για το πρόβλημα των χιλιάδων συμβασιούχων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων. 
Κανταρας
Είχαμε επισημάνει τότε, τον κίνδυνο να βρεθούν χιλιάδες άνθρωποι εκτός εργασίας και δυστυχώς σήμερα δικαιωθήκαμε. 
Είχαμε υποστηρίξει, την μετατροπή των συμβάσεων τους σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου.
Είχαμε ζητήσει, να μην κάνουν οι δήμαρχοι καταγγελίες των μέχρι τότε συμβάσεων τους. 
Ελάχιστοι δεν τις κατήγγειλαν. 
Σήμερα δυστυχώς, πάρα πολλοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα, “δρέπουν” τους καρπούς των πολιτικών της κυβέρνησης και των μνημονιακών δημάρχων.
Η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, την τελευταία μέρα μάλιστα της συμβατικής τους παράτασης, θέτει εκτός, χιλιάδες μέχρι χθες εργαζόμενους.
Ο άθλιος χειρισμός του θέματος από την κυβέρνηση, οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του υπουργού περί σαφούς “πρόκρισής τους” και η άτολμη στάση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και όλων των μνημονιακών δημάρχων, οδήγησε στο σημερινό τραγικό αποτέλεσμα. 
Ζητάμε την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε για να συζητήσει το θέμα. 
Συνδικάτα και δήμοι, πρέπει να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να χαράξουν μια αγωνιστική γραμμή υπεράσπισης της εργασίας τους.

Δελτίο Τύπου 2/4/2018

Κανταράς Τάσος μέλος Δ. Σ ΚΕΔΕ ( Αρχηγός παράταξης Ανατροπή στόν Πολύγυρο)
Σακούτης Νίκος μέλος Δ. Σ ΚΕΔΕ