υπουργεία τα αύξησαν ή τα πολλαπλασίασαν (πχ από 4 σε 71 εκατ. το Δημοσίας Τάξεως). Άλλα υπουργεία μάλιστα που δεν χρωστούσαν τίποτα ως τον Φεβρουάριο (πχ το Διοικητικής Μεταρρύθμισης) τον Μάρτιο βρέθηκαν να χρωστάνε και αυτά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι απλήρωτες οφειλές του Δημοσίου σημείωσαν τον Μάρτιο νέα αύξηση, κατά 114 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 2,734 δισ. ευρώ , έναντι 2,620 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Αυτό όμως θέτει σε κίνδυνο την εκταμίευση της β΄υποδόσης του 1 δισ. ευρώ από τον ESM, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι τα λεφτά αυτά θα είναι διαθέσιμα προς την Αθήνα από την 1η Μαΐου και έως τις 15 Ιουνίου, με βάση την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων (αλλά, επιπρόσθετα, και από την αποτελεσματική διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών). Με άλλα λόγια, αν ο Απρίλιος δεν «μπούκωσε» από πληρωμές χρεών, τότε η καταβολή του 1 δισ. απομακρύνεται –και μαζί της η ελπίδα όσων τους χρωστάει το κράτος να πάρουν τα λεφτά τους.
Όρος για έξοδο από τα Μνημόνια επίσης είναι η δραστική μείωση και μηδενισμός των οφειλών αυτών.
Μείωση κατέγραψαν μόνον οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων καθώς η ΑΑΔΕ επέστρεψε ή συμψήφισε 101 εκατ. ευρώ, περιορίζοντας τις απαιτήσεις αυτές στα 675 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο από 776 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Συνολικά τα χρέη έφτασαν έτσι τον Μάρτιο στα 3,409 δισ. ευρώ, από 3,396 δισ. τον Φεβρουάριο. Σε αυτά όμως δεν περιλαμβάνονται και άλλα χρέη, όπως οι εκκρεμείς επιστροφές των Τελωνείων, οι απλήρωτες συντάξεις του ΤΠΔΥ που ενσωματώθηκε στο ΕΤΕΑΕΠ κλπ.