powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Στο ΣΤΕ για άλλη μια φορά οι Σκουριές, 4 Φεβρουαρίου

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού θα ναυλώσουν λεωφορεία για την μετάβασή μας στην Αθήνα από Ιερισσό, Μεγάλη Παναγία και Θεσσαλονίκη.
Στα δικαστήρια προσφεύγουν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής για την γνωστή υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός που έχει καταστρέψει ήδη χιλιάδες στρέμματα δάσους  στο βουνό Κάκαβος. Αυτή την φορά οι αγωνιστές του κινήματος ενάντια στο χρυσό θα βρεθούν την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα όπου στο ΣΤΕ εκδικάζεται η  προσφυγή
κατοίκων για την κατασκευή φραγμάτων σε δυο φυσικά ρέματα΄. Στα φυσικά αυτά ρέματα η Ελληνικός Χρυσός/Eldorado Gold  πρόκειται να δημιουργήσει , τέλματα τοξικαποβλήτων πάνω στο μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής, κοντά σε ενεργό σεισμικό ρήγμα, όπου θα αποτεθούν 148 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων.
Οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού τονίζουν πως "Η απελθούσα κυβέρνηση του δόγματος “επενδύσεις με κάθε κόστος”, αδειοδότησε την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με βάση μια ελλειπή τεχνική μελέτη, θέτοντας σε εξαιρετικό κίνδυνο παρόν και το μέλλον της περιοχής" προσθέτοντας πως με τον τρόπο αυτό επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί η  ποιότητα ζωής των κατοίκων, θέτοντάς την υπό την απειλή ενός ατυχήματος μεγάλης κλίμακας.
"Ο αγώνας ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Η παρουσία μας στην Αθήνα για την εκδίκαση της υπόθεσής μας στο ΣτΕ, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη" τονίζουν οι επιτροπές καλώντας τους συναγωνιστές και αλληλέγγυους στον αγώνα μας, να στηρίξουν τη δράση αυτή. Στα πλαίσια, αυτής της κινητοποίησης, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην Γ’ αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στις 12:00 το μεσημέρι.
Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού θα ναυλώσουν λεωφορεία για την μετάβασή μας στην Αθήνα από Ιερισσό, Μεγάλη Παναγία και Θεσσαλονίκη.
Το λεωφορείο από Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει από το άγαλμα Βενιζέλου, στις 12.00 μ.μ (τα μεσάνυχτα της Τρίτης), με επιστροφή το βράδυ της Τετάρτης. Η τιμή συμμετοχής είναι 10 Ευρώ ανά άτομο.
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
6955466300
6946873819

www.alterthess.gr