powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Η πρώτη πορεία Αθήνα με διακριτική παρουσία των αστυνομικών χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις 31/1/15

Η πρώτη πορεία με τη νέα κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε με διακριτική παρουσία των αστυνομικών και χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις. «Εγκαινιάστηκε» επιτυχώς το νέο, ριζοσπαστικό δόγμα για την αστυνόμευση, σε σύγκριση με τις νωπές μνήμες της άγριας καταστολής και της απρόκλητης βίας. Περισσότερα από 5.000 άτομα από το χώρο της αναρχίας και της αριστεράς
συμμετείχαν στην πρώτη αντιφασιστική πορεία επί της νέας κυβέρνησης, που διοργανώθηκε από όλους τους φορείς του αντιφασιστικού κινήματος ως άμεση απάντηση στη συγκέντρωση των νεοναζί για τα Ίμια. Η πορεία κύλησε με απόλυτη ομαλότητα καθ'όλη της τη διάρκεια, χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις, κι έτσι «εγκαινιάστηκε» επιτυχώς το νέο, ριζοσπαστικό δόγμα της νέας κυβέρνησης για την αστυνόμευση.
Σε αντίθεση με τη συνήθη κατάσταση των προηγούμενων ετών, όπου το κέντρο κατακλυζόταν από χιλιάδες πάνοπλους άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων, σήμερα (31/1) υπήρχαν αστυνομικοί μόνο στα λουλουδάδικα, ως εμπόδιο ανάμεσα στους αντιφασίστες και τους νεοναζί. Η αρχή της Β. Σοφίας ήταν διακριτικά κλειστή με μια κορδέλα και ακόμη και όταν η πορεία έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τους αστυνομικούς, δεν υπήρξε η παραμικρή ένταση. Κατά τ' άλλα, η πορεία είχε πολύ έντονο παλμό και μεγάλη δυναμική, από την αρχή της στην πλατεία Ομονοίας μέχρι τη στιγμή που κατέληξε στα Προπύλαια.
Όπως είναι φυσικό, αυτή η προσέγγιση της νέας κυβέρνησης απέναντι στις πορείες, ειδικά σε σύγκριση με τις νωπές μνήμες της άγριας καταστολής και της απρόκλητης βίας, σκόρπισε αισιοδοξία και ικανοποίηση στους διαδηλωτές, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν.