powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Φορτηγό γεμάτο με χιλιάδες γάτες , έπιασε η αστυνομία Στο Βιετνάμ είναι ο καλύτερος μεζές . (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ&VIDEO)

Φορτηγό γεμάτο με χιλιάδες γάτες, οι οποίες θα κατέληγαν τελικά στα πιάτα εστιατορίων στο Βιεντάμ, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές. Οι γάτες είχαν εισαχθεί παράνομα από την Κίνα και ήταν τοποθετημένες μέσα σε κλουβιά.Ο οδηγός του φορτηγού, που συνελήφθη την Τρίτη ενώ μετέφερε ένα φορτίο μεγάτες βάρους 3 τόνων, υποστήριξε ότι τις αγόρασε στην επαρχία Κουάνγκ Νινχ, κοντά στα σύνορα. Οι γάτες προορίζονταν για «βρώση» και θα κατέληγαν σε εστιατόρια του Ανόι, εξήγησε η αστυνομία.«Δε
γνωρίζουμε ακόμα τι θα κάνουμε με τις γάτες καθώς είναι υπερβολικά πολλές» υποστήριξε ένας αστυνομικός, ενώ προσέθεσε ότι η νομοθεσία του Βιετνάμ επιβάλλει την καταστροφή κάθε προϊόντος λαθρεμπορίου.
Μεγάλες διαστάσεις έχουν λάβει τα σνακ από κρέας γάτας  στο Βιετνάμ καθώς οι ιδιοκτήτες αυτών των κατοικίδιωνζουν με το φόβο μην τους τα κλέψουν, παρά την επίσημη απαγόρευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια μέρα με μεγάλη προσέλευση σε ένα εστιατόριο,μπορούν να εξυπηρετηθούν εκατό πελάτες με ιδιαίτερες προτιμήσεις.
Σε ένα λιτό εστιατόριο δίπλα σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στο κέντρο του Ανόι, μια γάτα είναι έτοιμη για τους πεινασμένους πελάτες: Πρώτα την έπνιξαν, την ξύρισαν, την έκαψαν και στη συνέχεια κόβετε για να τηγανιστεί.
«Πολλοί άνθρωποι τρώνε κρέας γάτας. Είναι μια καινοτομία. Θέλουν να το δοκιμάσετε», δήλωσε ο διευθυντής της εγκατάστασης To Van Dung.
Το Βιετνάμ έχει απαγορεύσει την κατανάλωση γατών σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθεί η κατοχή τους ως κατοικίδια, αλλά και να διατηρηθεί ο πληθυσμός των αρουραίων της πρωτεύουσας υπό έλεγχο.
Τέτοια είναι η ζήτηση από τα εστιατόρια που οι γάτες μερικές φορές μεταφέρονται παράνομα από τα σύνορα από την Ταϊλάνδη και το Λάος.
Τάση του Βιετνάμ για την κατανάλωση των ζώων που θεωρούνται κατοικίδια ζώα ήρθε ως αποτέλεσμα των περιστάσεων, δήλωσε Hoang Ngoc Bau, ένας από τους λίγους εκπαιδευμένους κτηνιάτρους του Ανόι.
«Η χώρα ήταν κάποτε πολύ φτωχή, και είχαμε πόλεμο που διήρκεσε πάρα πολύ. Τρώγανε ό,τι μπορούσαν για να μείνουν ζωντανοί», είπε στο AFP. «Έντομα, σκύλοι, γάτες, αρουραίοι… Αυτό έγινε μια συνήθεια».
Μια γάτα πωλείται για $ 50 και $ 70 ανάλογα με το πόσο μακριά είναι και το πώς προετοιμάζεται.