powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Διευκρινίσεις και επιπλέον πληροφορίες για τις υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού σε γεωτρήσεις και πηγές των Τ.Κ. Στρατωνίου και Τ.Κ. Ολυμπιάδας Δήμου Αριστοτέλη

Όπως αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου για τις υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού στην Τοπική Κοινότητα Ολυμπιάδας, η κατανάλωση σε δημόσια κτήρια και καταστήματα (ταβέρνα Αγιόκλημα, Δημ. Σχολείο) ήταν εντός των επιτρεπόμενων ορίων (κάτω από 10μg\L) ως αποτέλεσμα, ότι η δεξαμενή του Αγ. Αθανασίου, αφενός τροφοδοτείται και από τη γεώτρηση της περιοχής Μηλιές και αφετέρου, ότι η κοινότητα υδρεύεται και από τη νέα δεξαμενή στη θέση Τσιτούδα.

Επιπλέον επισημαίνουμε, ότι η πηγή Μπαξίνα από το Σεπτέμβριο του 2014 και η πηγή Πάσχου από το Δεκέμβριο του 2014, ήταν προσωρινά εκτός τροφοδοσίας της δεξαμενής του Αγ. Αθανασίου εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφών και
πλημμυρών που έπληξαν το Δήμο Αριστοτέλη.
Επίσης, παραθέτουμε τα αποτελέσματα των προηγούμενων μετρήσεων στα σημεία υδροληψίας, σε σχέση με την τιμή του αρσενικού για τις περιοχές της Τ.Κ. Ολυμπιάδας και της Τ.Κ. Στρατωνίου, από το 2011, όπως αυτά προκύπτουν από το αρχείο αποτελεσμάτων πόσιμου νερού το οποίο αναρτάται και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Τέλος υπενθυμίζεται, ότι η Δημοτική Αρχή η οποία υλοποιεί τη δέσμευση της για την προστασία της ποιότητας ζωής των δημοτών, με δράσεις όπως η θεσμοθέτηση των διπλών  μετρήσεων ταυτόχρονα από τα σημεία υδροδότησης και κατανάλωσης, δεσμεύεται ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να μην προκύψει πρόβλημα υδροδότησης τόσο από άποψης ποιότητας όσο και από άποψης ποσότητας για όλη την περιοχή του Δήμου και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί συχνούς δειγματοληπτικούς ελέγχους από τις πηγές και τις γεωτρήσεις που υδροδοτούνται όλες οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες καθώς και από σημεία κατανάλωσης των περιοχών.
Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη