powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Xαλκιδική: To καλοκαίρι του 2016 σε λειτουργία το Med Sea Health

Ρωσικά και δυτικοευρωπαϊκά κεφάλαια στο Κάνιστρο Χαλκιδικής. Σε εξέλιξη το project για το πολυτελές ξενοδοχείο και το παραθεριστικό χωριό
Μέσα στον επόμενο μήνα αρχίζει η κατασκευή της μαρίνας σκαφών αναψυχής στο νέο μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που κατασκευάζει η Med Sea Health AE στη περιοχή Κάνιστρο, στη μύτη του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, η οποία μετά από χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών είναι έτοιμη, μέσω της αδελφής εταιρείας Mare Village ΑΞΚΕ, να δημιουργήσει και ένα παραθεριστικό χωρό σε όμορη έκταση 132 στρεμμάτων.
Η επένδυση των Med Sea Health και Mare Village- μία αμιγώς ξένη επένδυση που χρηματοδοτείται από Ρώσους επιχειρηματίες και που στην πορεία, μέσω
αύξησης κεφαλαίου της Mare Village, προσέλκυσε και δυτικοευρωπαίο εταίρο- αποτελεί ένα ισχυρό ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό.
Μόνο στο συγκρότημα Med Sea Health, η επένδυση προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί η επένδυση στο Mare Village για τη δημιουργία ενός παραθεριστικού χωριού που θα φιλοξενεί περί τα 400 άτομα. Η συνολική επένδυση σε ξενοδοχειακό συγκρότημα και παραθεριστικό χωριό, ενδέχεται να φτάσει στα 150 εκατ. ευρώ αλλά το τελικό ύψος θα εξαρτηθεί από την οριστικοποίηση και έγκριση όλων των μελετών για το Mare Village.
«Το  Mare Village έχει πλέον εξασφαλίσει την προέγκριση της μελέτης ιδιωτικής πολεοδόμησης, διαδικασία που αναμένουμε να ολοκληρωθεί άμεσα, εντός του Φεβρουαρίου. Το ΥΠΕΚΑ έχει  σε τούτη τη φάση εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου και στη συνέχεια, πριν αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, θα πρέπει να εγκριθεί  σειρά σχεδίων και μελετών», είπε στη Voria.gr o πρόεδρος των δύο εταιρειών, Στέργιος Πιτσιόρλας.
Όσο το Mare Village προετοιμάζεται για να περάσει στο στάδιο της κατασκευής, το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Med Sea Health, κτίζεται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. Τα μηχανήματα πήραν μπρος το Μάρτιο του 2014 και αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται ο φέρων οργανισμός (μπετά). Στόχος των επενδυτών είναι, το πολυτελές συγκρότημα να λειτουργήσει για την σαιζόν του 2016.
Το Μed Sea Health, περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα 640 κλινών,  μεγάλο υδροθεραπευτικό - ιαματικό κέντρο, μαρίνα με 90 θέσεις για σκάφη αναψυχής, μικρό συνεδριακό κέντρο όπως και πολλούς χώρους ψυχαγωγίας, άθλησης και εστίασης.  
To Med Sea Health, έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 41 εκατ. ευρώ και επιχορήγηση 10 εκατ. ευρώ, ενώ η μαρίνα εντάχθηκε με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ και επιχορήγηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
Το όμορο Mare Village, πέραν των παραθεριστικών κατοικιών, θα περιλαμβάνει καταστήματα για την εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων, κολυμβητήριο και αθλητικές εγκαταστάσεις.
της Άννης Καρολίδου
www.voria.gr