powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Ο Βενιζέλος έχεις πατώσει και τον φταίνε οι δημοσκοπήσεις

Θέμα αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων έθεσε ευθέως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, εκφράζοντας την απορία του γιατί δεν ανιχνεύεται το ΠΑΣΟΚ με βάση τα πραγματικά του ποσοστά, όπως συνέβη και στις ευρωεκλογές.
«Υπάρχει θέμα διαφάνειας, υπάρχει θέμα με τις δημοσκοπήσεις, εξόχως σοβαρό» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας: «Θα τα δούμε όλα αυτά, από Δευτέρα».
Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι και στις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν στις δημοσκοπήσεις στο ήμισυ του ποσοστού από όσο πήρε πραγματικά στην κάλπη.
Οταν ρωτήθηκε αν καταγγέλλει ότι «μαγειρεύονται» οι δημοσκοπήσεις είπε ειρωνικά:«Μπορεί να οφείλεται σε επιστημονική αδυναμία λέω, είμαι πολύ αφελής». Τόνισε ότι το θέμα είναι «εξόχως σοβαρό και ελπίζω να το καταγράψουν όλοι» σημειώνοντας ότι «οι θέσεις μας δεν ανιχνεύονται από αυτό το εργαλείο» των δημοσκοπήσεων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι σε όποιο εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι στο πλευρό της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι κανείς από τους μονομάχους δεν έχει κάνει αντίστοιχη δήλωση. Για την προσωπική του στάση διερωτήθηκε ρητορικά: «Εχετε την εντύπωση ότι θέλω να ξαναείμαι αντιπρόεδρος;».
Επετέθη κατά του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας πως η ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών «είναι αυταπόδεικτο ότι λειτουργεί βλαπτικά για την Παράταξη» ενώ σχολίασε: «Κάποιοι εμφανίζονται να προέρχονται από παρθενογένεση. Εγώ δεν έχω κληρονομήσει επίθετο».
Τι απάντησα στην πρόταση Παπανδρέου για τη θέση του Πρωθυπουργού
Ο Ευ. Βενιζέλος επέμεινε, ότι ο Γ. Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2011 τον είχε προτείνει για την θέση του Πρωθυπουργού, αν και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου το διαψεύδει. Αποκάλυψε μάλιστα τι του είχε απαντήσει: «Αν νομίζεις ότι θα διευκολυνθεί η χώρα και το θέλουν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί καν'το και σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή» ήταν η απάντηση Βενιζέλου στην πρόταση Παπανδρέου.
Οπως διευκρίνισε ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ήξερα ότι δεν θα γίνει, τελικά επέλεξαν τον Παπαδήμο τον οποίο ήθελαν πολλοί. Και ο κ. Παπαδήμος ήθελε εμένα ως αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών». Σε μια αποστροφή του μάλιστα ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Εχουμε υποστεί πολλά, είναι λάθος να κακοποιούμε την αλήθεια στον δημόσιο λόγο μας»