powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Μετά το ..θα σας πάρουν οι κουμουνιστές ( του ΠΑΣΟΚ) τα σπίτια, τώρα στον προεκλογικό αγώνα της κινδυνολογίας και ο Άνθιμος. Θα μας πάρουν οι Αριστεροί τις Εκκλησίες.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου λειτούργησε την Κυριακή ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος, όπου στο κήρυγμα αναφέρθηκε και στην πολιτική επικαιρότητα με μια έμμεση μεν, οξεία δε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν επιθυμεί αναφορά σε πολιτικά ονόματα και κόμματα, σχολίασε την κατάσταση ως απογοητευτική και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας.
Συγκρίνοντας τον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, στάθηκε σε δήλωση στελέχους κινήματος, που δεν το κατονόμασε και είπε χαρακτηριστικά μετά το 2:27:00:
"Είναι κρίμα, που σε περίοδο εκλογών, δεν ακούγεται τίποτα για την Πίστη και την Εκκλησία. Το μόνο που έχει ακουστεί, και δε θα κατονομάσω, είναι από κάποια πλευρά που ειπώθηκε, πως μόλις εκλεγούμε θα πάρουμε την περιουσία της Εκκλησίας. Αυτή είναι η επιδίωξή τους; Είναι σκέψη
δημιουργική για το λαό μας; Και πώς θα την πάρεις; Δική σου είναι ή του πατέρα σου; Και πώς θα την πάρεις αφού ήδη την έχουν πάρει όλη και δεν έχει άλλη; Θέλετε να πάρετε τις εκκλησίες μας; Δε θα το καταφέρετε ποτέ.
Το Βυζάντιο έζησε 1.000 χρόνια. Ποια ήταν τα κεφαλαιώδη που κράτησαν έναν τέτοιο πολιτισμό; Ο ελληνισμός με την έννοια της πατρίδας και η Ορθοδοξία με την έννοια της Χριστιανικής Πίστεως. Ο,τι και να σας πουν αυτό δε θα ακυρωθεί ποτέ.
Η επανάσταση μετά από 400 χρόνια της τουρκοκρατίας πως έγινε; Όπως είπε και ο Κολοκοτρώνης, με την πίστη στον Θεό και την πίστη στην Πατρίδα. Δεν άρπαξαν την περιουσία της Εκκλησίας τότε για να ελευθερωθεί η πατρίδα".
Από το κήρυγμα δεν έλειψε και ο σχολιασμός για την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λέγοντας τα εξής:

"Η Εκκλησία έχει το δικαίωμα και να προσεύχεται και να εύχεται, και να επιθυμεί, και να συμβουλεύει να πάνε όλα καλά και ευλογημένα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι βαλκανικές χώρες όπως Βουλγαρία, Ρουμανία σε λίγο τα Σκόπια, ότι όλα αυτά τα κράτη θα είναι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ελλάδα δε θα είναι. Αυτό το θέμα είναι εθνικό, υπάρξεως, ιστορίας. Είναι δυνατόν να είμαστε έξω εμείς;

Να κάνουμε προσευχή ώστε να μείνουμε μαζί με τα υπόλοιπα κράτη στον ευρωπαϊκό χώρο, γιατί αλλιώς… δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να συμβεί. Θα μείνουμε στην Ευρώπη, γιατί αυτό θέλει ο λαός, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα κυβερνήσει."
Δείτε στο βίντεο το απόσπασμα από το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ανθιμου, από το 2:17:00 και μετά.

κείμενο www.thesstoday.gr