powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Στην DETROP ο Σύνδεσμος Πιστοποιημένης Ελιάς Χαλκιδικής


Στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP, στη Θεσσαλονίκη θα συμμετέχει η Ομάδα Παραγωγών “Σύνδεσμος Προώθησης Πιστοποιημένης Ελιάς Χαλκιδικής” για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τις 26/2-έως την 1/3/2015. 

Μέσω της συμμετοχής του, όπως έγινε και στη DETROP του 2013, ο Σύνδεσμος θα μεριμνήσει για την καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων για την αξία της πιστοποιημένης ελιάς Χαλκιδικής, τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας
πιστοποίησης κατά AGRO 2 καθώς και το ρόλο που παίζει η οργάνωση των αγροτών σε Ομάδες Παραγωγών για τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος των διαδικασιών παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.
Ο Σύνδεσμος Προώθησης Πιστοποιημένης Ελιάς Χαλκιδικής αποτελεί ένα παράδειγμα καλής πρακτικής σε μία περίοδο που η έλλειψη παραγωγικών δραστηριοτήτων αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας.
Ο Σύνδεσμος μεριμνά τόσο για τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών πιστοποίησης κατά τη διαδικασία παραγωγής όσο και για την ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων σχετικά με τις διαδικασίες που εφαρμόζει. Η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και των επαγγελματιών του κλάδου τροφίμων θα γίνει με γευσιγνωσία πιστοποιημένης ελιάς Χαλκιδικής, με διανομή έντυπου υλικού της ομάδας παραγωγών, με πληροφοριακά banner και φυσικά με τη συμβολή εξειδικευμένων συνεργατών.


Η έκθεση DETROP είναι η πιο σημαντική έκθεση τροφίμων στην Ελλάδα και διοργανώνεται από τη HELEXPO-ΔΕΘ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η DETROP Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας αποτελεί την μοναδική ελληνική έκθεση, η οποία αντιπροσωπεύει τον δυναμισμό της ποιοτικής εγχώριας παραγωγής τροφίμων. Φιλοξενεί παραγωγούς, βιομηχανίες, χονδρεμπόρους, εισαγωγείς & αντιπροσώπους τροφίμων και απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, τα καινοτόμα προϊόντα, να ανανεώσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν συνεργασίες με εταιρίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό αλλά και στο καταναλωτικό κοινό που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις και τα προϊόντα του κλάδου. Επίσης προσκαλεί και φιλοξενεί στοχευμένους επαγγελματίες από το εξωτερικό οι οποίοι προέρχονταν από όλη την Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια δίνοντας τις βάσεις για τη μοναδική, απόλυτα εξειδικευμένη Β2Β έκθεση στην Ελλάδα στο χώρο των τροφίμων – ποτών και του οίνου. Στο βαθμό που η πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων αποτελεί ένα από τα καλύτερα εργαλεία όσον αφορά τη δυνατότητα προώθησής τους τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στο εξωτερικό, η συμμετοχή του Συνδέσμου Προώθησης Πιστοποιημένης Ελιάς Χαλκιδικής στην 24η DETROP αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέσο για την εκπλήρωση του σκοπού της Ομάδας Παραγωγών.



 Η συμμετοχή του Συνδέσμου Προώθησης Πιστοποιημένης Ελιάς Χαλκιδικής στην 24η DETROP γίνεται στα πλαίσια του Μέτρου 1.3.3 του ΠΑΑ 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Σύνδεσμος Πιστοποιημένης Ελιάς Χαλκιδικής θα βρίσκεται στην 24η DETROP στο Περίπτερο 12, stand Ι-3, 26/2-1/3/2015.
gaiorama-agro.eu