powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

H παρουσία του Δήμου Αριστοτέλη στις Τουριστικές Εκθέσεις SAJAM TURIZMA 2015 στο Βελιγράδι και ΒΙΤ 2015 στο Μιλάνο

Με σκοπό τη δυναμική παρουσία του Δήμου μας σε μία πολύ σημαντική αγορά για την τουριστική κίνηση της Β.Α. Χαλκιδικής, όπως αυτή της Σερβίας, ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση του Βελιγραδίου SAJAM TURIZMA 2015 από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2015, φιλοξενούμενος στο περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.
Η αγορά της Σερβίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής αποτελεί έναν από τους
βασικότερους προορισμούς Σέρβων τουριστών, όχι μόνο κατά τη θερινή, αλλά και καθόλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που συνδέεται άρρηκτα με τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας των ομόθρησκων γειτόνων αλλά και του Αγίου Όρους.
Εκθεση του Βελιγραδίου
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκε μια σειρά επαφών με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, ενώ παρουσιάστηκαν οι ομορφιές και τα πλεονεκτήματα της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη σε πλήθος κόσμου που επισκέφτηκε το περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των συμμετοχών του Δήμου σε ανάλογες εκθέσεις, ειδική παρουσίαση της περιοχής, από τον Δήμαρχο κο. Ιωάννη Μίχο κατά τη διάρκεια της οποίας, μπροστά σε πλήθος τουριστικών πρακτόρων και ανθρώπων του τουρισμού της Σερβίας, αναδείχτηκε η πλούσια ιστορία της περιοχής ως γενέτειρας του Αριστοτέλη και προ του Άθω περιοχής, αλλά και «άγνωστα» σε πολλούς ιστορικά αξιοθέατα και τοποθεσίες, θέτοντας το Δήμο Αριστοτέλη ως ένα πραγματικά μοναδικό τουριστικό προορισμό που συνδυάζει ιδανικά τον πολιτισμό, την παράδοση, τα μοναδικά τοπία, τις  υπέροχες παραλίες αλλά και τη γαστρονομία.

δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος στο Βελιγράδι
Η παρουσίαση, την οποία παρακολούθησε και ο Οικονομικός-Εμπορικός Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Σερβία κος. Γεώργιος Χατζηπέτρου καθώς και στελέχη του ΕΟΤ, οργανώθηκε με την βοήθεια και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, από τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής προβολής του Δήμου Αριστοτέλη, κ.κ. Λ. Βαλσαμή (Πρόεδρο Δ.Σ. ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ & Δημ. σύμβουλο,) και Κ. Μπογδάνο (Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου) και υλοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό και ταυτόχρονη μετάφραση στη Σερβική γλώσσα. Στο τέλος της παρουσίασης οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν,  τοπικά κρασιά προσφορά των οινοποιιών Κλαούντια Παπαγιάννη και Τσάνταλη, διάφορα είδη τυριών από το Τυροκομείο Σταθώρη, μέλι από την εταιρία Γεωργακά, καθώς και εδέσματα της περιοχής μας, από την ΚΟΙΝ. ΣΕΠ. «Αριστοτέλεια Γη», τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενή τους ανταπόκριση Επίσης, ευχαριστούμε τους κ. Ε. Μελετλίδη και Α. Ασλανίδη ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, καθώς και τον κ. Ljubomir Radivojevic Γεν. Διευθυντή του σερβικού πρακτορείου Atlantic Travel, οι οποίοι παρέθεσαν γεύμα στα μέλη της αποστολής του Δήμου.
 τοπικά προϊόντα και τα κρασια που
προσφέρθηκαν στους
 παρεβρισκομένους στο Βελιγράδι
Επιπλέον, ο Δήμος Αριστοτέλη μέσω του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής συμμετείχε και στην Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤ 2015 στο Μιλάνο στις αρχές του Φεβρουαρίου (12-14.02), λαμβάνοντας θετικές απόψεις από τους επισκέπτες της Έκθεσης. Παράλληλα, οι διάφορες συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, επιχειρηματίες αλλά δημοσιογράφους της γειτονικής χώρας επιβεβαίωσαν το αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Χαλκιδική και ιδιαίτερα η περιοχή της γενέτειρας του Αριστοτέλη, ως ένα νέο και ανερχόμενο προορισμό για τους τουρίστες από την Ιταλία.
Ο Δήμος Αριστοτέλη συνεχίζει  να προετοιμάζεται για την υποδοχή των τουριστών για την νέα θερινή περίοδο ενώ πολύ σύντομα θα οργανωθούν και νέες δράσεις προβολής της περιοχής του Δήμου, προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η τουριστική κίνηση στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής.
Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη