powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Η αντίδραση του Καμμένου για τον Παπακωνσταντίνου μετά την απόφαση από το Ειδικό Δικαστήριο


Η απόφαση


Στα "μαλακά" έπεσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς του επιβλήθηκε από τοΕιδικό Δικαστήριο ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. 
Ο πρώην υπουργός κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας και ένοχος μόνο για τη νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος.  Το δικαστήριο μετέτρεψε τo αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα, καθώς έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε πως νόθευσε τη λίστα για να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στους συγγενείς τους.
Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου πρότεινε ποινή φυλάκισης 5 ετών και να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Το δικαστήριο διάκοψε για να συνεδριάσει επί των ποινών και επανήλθε αναγνωρίζοντας στον κ. Παπακωνσταντίνου το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η εισαγγελέας μετά από την απόφαση αυτή, πρότεινε ποινή τεσσάρων ετών, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού ζήτησαν την ελάχιστη ποινή από το δικαστήριο, το οποίο διέκοψε ξανά για λίγο πριν ανακοινώσει την τελική ποινή.
"Μπορείτε να πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε", είπε ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου στρεφόμενος προς τον κ. Παπακωνσταντίνου όταν εκφωνήθηκε η ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.  Συγκεκριμένα ανέφερε: "Κύριε κατηγορούμενε το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκεια του στο πρόσωπό σας με σκοπό αυτό να αποτελέσει οδηγό για τη μετέπειτα ζωή σας, αν και νομίζω ότι έχετε εγκαταλειψει την πολιτική. Μπορείτε να πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε".