powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Έκτακτο: Στις… Σκουριές ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου?

Στη Βορειανατολική Χαλκιδική μεταβαίνει εκτάκτως τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά από σύσκεψη που είχε το πρωί της Παρασκευής στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι αρχαιολόγοι και η καθηγήτρια δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, Άννα Παναγιωταρέα.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς συντάκτες ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
, Κώστας Καραγκούνης, ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους διακεκριμένους αρχαιολόγους και την κ. Παναγιωταρέα ότι από τις – καθόλα νόμιμες – εργασίες που πραγματοποιεί η «Ελληνικός Χρυσός» στο πρώην αρχέγονο δάσος των Σκουριών έχουν προκύψει ευρήματα σχετικά με την ύπαρξη, σε μεγάλο βάθος και περίπου στο ύψος της θάλασσας, μεγάλου μακεδονικού τάφου… Όπως σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στις Σκουριές για να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους της εκσκαφής/ανασκαφής και να υποστηρίξει τη συνέχιση των εργασιών με κάθε κόστος και με κάθε μέσο.

Στη σύσκεψη στη Συγγρού συμμετείχε και κλιμάκιο αρχαιολόγων από τον Καναδά, που διαβεβαίωσαν τον πρώην πρωθυπουργό ότι το μέγεθος και το βάθος του τάφου «δείχνουν» την ταυτότητα του νεκρού, που προφανώς δεν είναι άλλος από τον Μέγα Αλέξανδρο! Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ενημέρωση ζήτησε από τους συνεργάτες του να μείνει για λίγο μόνος στο γραφείο του όπου για λίγα λεπτά έκλαψε γοερά πάνω από μία σημαία της Πολιτικής Άνοιξης. Σε ότι αφορά το μέτωπο της εκσκαφής/ανασκαφής υπεύθυνος των εργασιών αναλαμβάνει ο παγκοσμίου φήμης αρχαιολόγος και, εντελώς τυχαία, διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός» Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος και θα υποδεχτεί τη Δευτέρα στο σκάμμα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τιμές αρχηγού κράτους.

Στο πρώην αρχέγονο δάσος των Σκουριών έχει ήδη – μετά από ευγενική χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός» - εγκατασταθεί τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό στούντιο του ΣΚΑΪ και ομάδα δημοσιογράφων του σταθμού θα μεταδίδει από τη Δευτέρα λεπτό προς λεπτό, ώρα προς ώρα και μέρα προς μέρα, τη μεγάλη προσπάθεια της «Ελληνικός Χρυσός» να ισοπεδώσει το βουνό ώστε να φτάσει στον τάφο του μεγάλου Μακεδόνα αυτοκράτορα. Εκπρόσωπος Τύπου του τάφου θα οριστεί η κ. Παναγιωταρέα με αναπληρωτή τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα. Τα νέα από τις Σκουριές έχουν προκαλέσει πανικό σε πέντε -  δέκα επαγγελματίες οικολόγους, γνωστούς οικοπεδοφάγους με φαραωνικές βίλες και λαθρεμπόρους πετρελαίου από τη Βενεζουέλα,  οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο διαμαρτυρία – σε τηλεφωνικό θάλαμο; -  στη Θεσσαλονίκη.   

το άρθρο από alterthess.gr