powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ημερίδα για τα δίκτυα διάδοσης γνώσης και καινοτομίας στον αγροτικό χώρο στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Η προώθηση της μεταφοράς γνώσεων και της καινοτομίας στη γεωργία, τη δασοπονία και τις αγροτικές περιοχές αποτελεί την πρώτη από τις έξι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αγροτική Ανάπτυξη κατά την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.
Για τον παραπάνω λόγο, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ''Δήμητρα'' σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας, οργανώνουν
Ημερίδα με θέμα «Δίκτυα Διάδοσης της Γνώσης και της Καινοτομίας στον Αγροτικό Χώρο: Ευκαιρίες και Προκλήσεις κατά την περίοδο 2014 – 2020.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 13ης Έκθεσης του Αγρότη την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:00 στηναίθουσα του ΚΑΠΗ της Νέας Τρίγλιας του Δήμου Νέας Προποντίδας.
 Η Ημερίδα εντάσσεται στην Πράξη «Εκπόνηση σχεδίων Ερευνητικών και Τεχνολογικών Αναπτυξιακών Έργων Καινοτομίας (ΑγροΕΤΑΚ)» MIS 453350, στο πλαίσιο του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, (ΕΠΑΝΑΔ, ΕΣΠΑ 2007 – 2013) και οργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους (ΕΣΠΑ 2007 – 2013), το οποίο συντονίζεται από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων – Τμήμα Ακρόδρυων.
 Βασικό στόχο της ανωτέρω Πράξης και της Ημερίδας, αποτελεί η ενημέρωση και επιμόρφωση της παραγωγικής βάσης (αγρότες, στελέχη επιχειρήσεων, Συνεταιρισμών, Δημόσιας Διοίκησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.) σχετικά με την παραγόμενη καινοτομία και στη συνέχεια την ενσωμάτωση αυτής σε οποιοδήποτε σημείο της παραγωγικής διαδικασίας. Απευθύνεται κυρίως στους παραγωγούς ελιάς και ελαιολάδου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, αλλά και σε όλους όσους εμπλέκονται στην μεταποίηση και εμπορία των συγκεκριμένων προϊόντων.



Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς