powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

O Τζιτζικώστας για τα τέσσερα νέα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ένα απο αυτά και το Νηπιαγωγείο Νικήτης

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» Ανδρέα Αθανασόπουλο είχε σήμερα  (1-9-15) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ.
και είχε ως αντικείμενο την παράδοση και παραλαβή για χρήση στο νέο σχολικό έτος που αρχίζει σε λίγες μέρες τεσσάρων νέων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία.
Τα σχολεία κατασκεύασε η «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» και η χρηματοδότησή τους έγινε από το ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 5.390.000 ευρώ.
Τα νέα σχολεία που παραδόθηκαν σήμερα για χρήση είναι:
-Διθέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νικήτης Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής. Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανήλθε σε 977.000 ευρώ.


-10ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης (κοινός προϋπολογισμός μελέτης με το επόμενο σχολείο).
-13ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου (περιλαμβάνει και το 10ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης) ανήλθε σε 3.485.000 ευρώ.
-24ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανήλθε σε 928.000 ευρώ.
Ο Αντιπρόεδρος της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» Ανδρέας Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πολύ καλή συνεργασία στη διάρκεια κατασκευής των σχολικών μονάδων.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Απόστολο Τζιτζικώστα για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που είχαμε σε όλο το διάστημα κατασκευής των σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα σήμερα να παραδώσουμε ολοκληρωμένα τα έργα προς άμεση χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς», τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τον κ. Αθανασόπουλο και την «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» για την εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων παράδοση των σχολείων.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας«οι επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία θα συνεχιστούν και στη νέα προγραμματική περίοδο, σε συνεργασία με την ‘Κτιριακές Υποδομές ΑΕ’, που αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον κρίσιμο ρόλο της δημιουργίας σύγχρονων και λειτουργικών σχολείων. Τα νέα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου 2015. Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προγραμμάτισε ήδη τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων επιπλέον σχολικών μονάδων και συγκροτημάτων στις επτά Περιφερειακές Ενότητες ευθύνης της, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, του ΣΕΣ 2014 – 2020, όπου δίνουμε ως διοίκηση της Π.Κ.Μ. έμφαση στον κρίσιμο τομέα της Παιδείας».


www.pkm.gov.gr