powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Πρώτη μετεκλογική πολιτική παρέμβαση της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσσαλονίκη

Τη πρώτη μετεκλογική περιοδεία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν στελέχη της Λαίκής Ενότητας με επικεφαλής τον Δημ. Στρατούλη και παρουσία των τέως βουλευτίνων Δ. Χαραλαμπίδου, Λ. Αμμανατίδου και Γ. Γαϊτάνη.
Με έμφαση στους προς ιδιωτικοποίηση Οργανισμούς οι
επισκέψεις της αντιπροσωπείας της ΛΑΕ ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία όπου συναντήθηκαν με τα σωματεία εργαζομένων ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκαν με τη διοίκηση και τον πρόεδρο του Γ. Παντή και τους εργαζόμενους.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Δημ. Στρατούλης προανήγγειλε τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.
Το πρόγραμμα συναντήσεων
Η Λαϊκή Ενότητα, στο πλαίσιο των μετεκλογικών πολιτικών παρεμβάσεών της στη Θεσσαλονίκη, θα συναντηθεί με εργαζόμενους και φορείς δημόσιων επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας που εντάχθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.
Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου,  αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας), συνάντηση  με τα σωματεία των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία». 
«Το αεροδρόμιο αποτελεί το μοναδικό διεθνή αερολιμένα της Κεντρικής Μακεδονίας και ξεπουλήθηκε έναντι ευτελούς τιμήματος σε γερμανικά συμφέροντα με την πρώτη πράξη εφαρμογής του 3ου Μνημονίου,  μαζί με άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση και τα Σωματεία των εργαζομένων στον Ο.Λ.Θ., που αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης στη βόρεια Ελλάδα.

«Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που είχε παγώσει προσωρινά τον προηγούμενο Μάιο, αποτελεί άμεση προτεραιότητα της υλοποίησης του 3ου Μνημονίου», επισημαίνεται επίσης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων :

11:00 Συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία»
13:00 Επίσκεψη στον ΟΛΘ – Συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού
13:40 Συζήτηση με τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΛΘ

Στις 13.30΄  δηλώσεις της αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης στα εντευκτήρια του Λιμανιού, αναφορικά με τη μετεκλογική πορεία της Λαϊκής Ενότητας και τον προγραμματισμό των δράσεών της, ιδιαίτερα αυτών που έχουν σχέση με την αντίσταση στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και την αξιοποίησή της προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.