powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Αλλαγή φρουράς στα νοσοκομεία! Πως θα αλλάξουν οι διοικητές

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν αντικατασταθεί οι περισσότεροι διοικητές των νοσοκομείων.
Η κυβέρνηση δρομολογεί ήδη τις σχετικές διαδικασίες ώστε έως τον Δεκέμβριο να έχει ολοκληρωθεί όλο το τυπικό μέρος και να αναλάβουν τα νέα πρόσωπα. 
Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η διαδικασία που ακολουθείται
είναι ταχύτατη καθώς ήδη προετοιμάζεται η επιτροπή αξιολόγησης ώστε σε μία εβδομάδα να μπορεί να είναι σε θέση να συμβάλει στις αλλαγές προσώπων.
Η κυβέρνηση θέλοντας και μη λόγω των σχετικών πιέσεων και οδηγιών της τρόικαςθα πραγματοποιήσει ανοικτή προκήρυξη, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να είναι σαφή τα κριτήρια που θα ορισθούν.
Ποιοι φεύγουν πρώτοι
Πρώτοι την πόρτα εξόδου του ΕΣΥ αναμένεται να δουν οι …κακοί μαθητές, οι διοικητές δηλαδή που κατά τα κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν να συνεργαστούν σωστά με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει τα πάντα στο νοσοκομείο τους.
Θα ακολουθήσουν βέβαια τα …σκληρά κομματικά στελέχη που διορίσθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά και θεωρούνται ως «γαλαζοπράσινα» πρόσωπα που διορίσθηκαν με καθαρά κομματικά κριτήρια.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε πάντως πως η προκήρυξη θα είναι ανοικτή καθώς από τη Βουλή έκανε ανοικτή πρόσκληση σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη διαδικασία.
Υπάρχουν ωστόσο φόβοι ότι και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμηθούν στελέχη που θα έχουν στενές ιδεολογικές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα.
Άλλωστε μόλις στο πρόσφατο παρελθόν η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας διατυμπάνιζε ότι και εκείνη θα βάλει τα δικά της παιδιά.
Μάλιστα όταν το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει ότι επιχειρείται να τοποθετηθούνκαθαρά κομματικά στελέχη ακόμη και χωρίς πτυχίο (διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Διοικητές νοσοκομείων ακόμα και χωρίς πτυχίο! Πως ξηλώνονται οι παλιοί! Όλο το παρασκήνιο»), η τότε ηγεσία προσπάθησε αμήχανα να διαψεύσει τα στοιχεία υποστηρίζοντας ότι θα αξιοποιηθεί παλαιότερος νόμος.
Ωστόσο η διαδικασία είχε μπλοκάρει δια χειρός τρόικας που ζήτησε την«αποκομματικοποίηση» της διαδικασίας.
Πάντως προς ώρας αρκετοί διοικητές νοσοκομείων σκοπεύουν να προσφύγουν – όπως άλλωστε έχουν διαμηνύσει- στη δικαιοσύνη για να λάβουν αποζημίωση.