powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Νέο ρεκόρ στην διπλή διάπλευση του Τορωναίου Κόλπου από Γιώργο Σταυρόπουλο σε χρόνο 13ωρών και 21 λεπτών

φωτο από την Αναστασία
Μαυρίδου
Με το  ρεκόρ των 13 ωρών και 21 λεπτών ο κολυμβητής Γιώργος Σταυρόπουλος κατέρριψε το περσυνό ρεκόρ του Μίλτου Καραγεωργιάδη, (15:09') στην διπλή διάπλευση του Τορωναίου Κόλπου απόσταση πάνω από 52 χιλιόμετρα λόγω κυματισμού και ρευμάτων.
Τον  διπλό διάπλου του Τορωναίου Κόλπου από Νικήτη Χακιδικής  Καλλιθέα Κασσάνδρας -Νικήτη τόλμησε φέτος  10-7-16 ο περυσινός τρίτος του Διεθνή Διάπλου Τορωναίου
Κόλπου ( με μικρή διαφορά 3 λεπτών από τον πρώτο Κύπριο Χουζούρη Ματθαίου ) ο Σταυρόπουλος Γιώργος. Ξεκίνησε από
την παραλία της Νικήτης  0:53 για παραλία του ξενοδοχείου Παλλήνη Καλλιθέας και τερμάτισε στη Παραλία Νικήτης σε χρόνο 13 ωρών και 21 λεπτών μία απόσταση σε ευθεία γραμμή 26 xμ.x2( 00:53 εκκίνηση από Νικήτη  έφθασε 7.40 στην ακτή της Καλλιθέας και το μεσημέρι 14.15 τερμάτισε στη παραλία Νικήτης)
Η απόσταση που διανύει ο  κολυμβητής  είναι πολύ μεγαλύτερη και εξαρτάται  από τις κλιματικές συνθήκες της ημέρας. 
Ο  46ος κολυμβητικός διάπλους θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Ιουλίου  με εκκίνηση 8.00 από την παραλία του ξενοδοχείου Παλήνη της Καλλιθέας Κασσάνδρας
Οι διπλές , τριπλές διαπλεύσεις....    είναι ατομικές δεν εντάσσονται αγωνιστικά στον επισήμο διάπλου του Τορωναίου κόλπου που διοργανώνει η Ε.Ε.Ν.Ν. 'Ο Σίθων'   τους κολυμβητές όμως  συνοδεύουν γνωστοί κολυμβητές της μαραθώνιας κολυμβησης που εγγυώνται την ακεραιότητα .  'Oλοι έχουν τερματίσει ατον Τορωναίο των 26 χιλ. και βραβεύονται στη απονομή των μεταλλείων  του Διάπλου.






Φωτο από την fb  Nastazia Mavridou κολυμβήτρια και του
 Τορωναίου στην  παράλια Νικήτης




Σταυρόπουλος 3ος Διάπλου Τορωναίου  7h.15'
οι 3 πρώτοι το Τορωναίου 2015
1. Χουζούρης Ματθαίος ΚΥΠΡΟΣ 7ώρες 12 λεπτά (15 ετων)
2. Ravanga Jose Ignacio ARGENTINA 7.14
3.Σταυρόπουλος Γεώργιος 7.15