powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Ενημέρωση για το πρόβλημα του νερού στον Ν.Μαρμαρά από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αβραάμ Σαλπικτίδη

Τις τελευταίες μέρες η τοπική κοινωνία του χωριού μας ταλανιζεται και προβληματιζεται σχετικά με ένα θέμα που μας αφορά όλους και δεν είναι άλλο από την ποιότητα του νερού. Δεν συνηθίζω να κρύβομαι και να αποφεύγω να πάρω θέση σε οποιαδήποτε θέμα αφορά το χωριό μας και το ίδιο ακριβώς θα πράξω και με αυτήν
μου την ανάρτηση. 
Ο λόγος που καθυστέρησα να το κάνω είναι γιατί όταν σε τιμα ο κόσμος και σε εμπιστεύεται να τον εκπροσωπήσεις από την οποιαδήποτε θέση, σε καθιστά υπευθυνο όταν μιλάς να ξέρεις τι λες, να μιλάς υπεύθυνα, να μην λες αερολογίες και να μην δημιουργείς πανικό ή σύγχυση χωρίς να συντρέχουν οι απαραίτητοι λόγοι. 
Άκουσα πολλά και διάβασα ακόμη περισσότερα και γι αυτό θέλω να τοποθετηθω, ώστε να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους και να μην ακούγονται ανακρίβειες, οι οποίες πολλές φορές δεν είναι αναγκαστικα κακόβουλες, δεν παύουν ομως σε πολλές περιπτώσεις να δημιουργούν πανικό, όταν δυστυχώς τυγχάνει να ακούγονται και από άτομα τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζουν, αν έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν λίγο με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας εκτός από την δημιουργία εντυπώσεων. 
Το δίκτυο ύδρευσης του Ν. Μαρμαρα από την περιοχή του Τριποταμου φτάνει μέχρι το ξενοδοχείο Anthemus κι αυτό συνέβη κατά την τετραετία 1998 - 2002, έκτοτε δεν έχει γίνει καμία απολύτως επέκταση του δικτύου.
 Επίσης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Porto Carras δόθηκε νερό κατά την διάρκεια του περσινού καλοκαιριού και για το έτος 2016 δεν έχει δοθεί σταγόνα. 
Το πρόβλημα που δημιουργηθηκε αυτές τις μέρες και μας απασχόλησε ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή, έχει να κάνει με την πτώση της στάθμης της γεώτρησης στην τοποθεσία Μύλου Ρέμα, η οποία πτώση σταθμης είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν στο νερό της γεώτρησης αυτής, υψηλές συγκεντρώσει σιδήρου και μαγγανίου λόγω της υπεραντλησης. Αυτά όλα δεν μπορούσαν να υποθουν νωρίτερα, εάν δεν λαμβάναμε τα επίσημα στοιχεία των εργαστηριακων ελέγχων, οι οποίοι έγιναν από τα εργαστήρια του ΚΕΠΑΜΑΧ στον Πολύγυρο και δεν γνωρίζαμε την πραγματική εικόνα της κατάστασης. 
Επισης να πουμε πως οι αναλυσεις δειχνουν πως δεν υπαρχει ιχνος χημικων στοιχειων που θα υπηρχαν αν υπηρχε προβλημα με τα επεξεργασμενα νερα του βιολογικου σταθμου του χωριου, οπως επισης δεν υπαρχει ιχνος μικροβιων ή κωλοβακτηριδιων ή οτιδηποτε αλλο τελος παντων που θα εγκυμονουσε κινδυνους για την δημοσια υγεια. 
Αυτή την στιγμή μάλιστα, η άντληση από την συγκεκριμένη γεώτρηση έχει σταματήσει και γίνονται όλες οι δυνατές προσπάθειες να αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού. Πιστεύουμε πως μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μιας εβδομάδος θα έχει αποκατασταθει το πρόβλημα.
 Εννοείται πως ζητούμε συγνώμη στο κομμάτι που μας αναλογεί για την ταλαιπωρία των δημοτών αλλά και των επισκεπτών του χωριού μας, αλλά καταλαβαίνει ο καθένας μας, πως αυτά τα προβλήματα δημιουργουνται ξαφνικά χωρίς προειδοποιηση και βέβαια οι επιμερους αναλύσεις για να βρεις την αιτία του κακού, ειναι χρονοβόρες. Θέλω από την μεριά μου να σας διαβεβαιώσω πως ως Δημοτική Αρχή κάνουμε, στο μέτρο του δυνατού, ότι περνάει από το χερι μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας, με τα οποία λάθη και τις παραλείψεις μας και προσπαθούμε συγχρόνως να δημιουργήσουμε και τις υποδομές τις οποίες τόσο πολύ ανάγκη έχει ο τόπος μας. 
Σε αυτή μας την προσπάθεια βέβαια, είμαι βέβαιος πως έχουμε συμπαραστατες την συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών του Δήμου μας και σας ευχαριστούμε.