powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Γ. Τάσιος:"Με προβλήματα η αύξηση του οδικού τουρισμού" απο τα Βόρεια και Τουρκία

Για τους χιλιάδες τουρίστες από την Τουρκία που κατέκλυσαν τη Χαλκιδική το περασμένο Σαββατοκύριακο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους συνοριακούς σταθμούς όσοι έρχονται στη χώρα οδικώς, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Γρηγόρης Τάσιος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".
Ο κ. Τάσιος επεσήμανε ότι ο οδικός τουρισμός, στον οποίο έχουν επενδύσει ως φορείς τα τελευταία χρόνια αυξάνεται και ότι χάρις σε αυτόν επιβιώνουν τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, όπου ωστόσο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα φοροδιαφυγής και παράνομης ενοικίασης.
Είπε ακόμη ότι πρώτοι σε διανυκτερεύσεις είναι οι Γερμανοί, ακολουθούν οι Βαλκάνιοι και τρίτοι οι Ρώσοι.
- Κατακλύστηκε η Χαλκιδική από Τούρκους τουρίστες αυτό το Σαββατοκύριακο κ. Τάσιο, έτσι δεν είναι;
“Είναι πράγματι το πρώτο Σαββατοκύριακο, μάλλον θα έλεγα το πρώτο δεκαήμερο, όπου έχουμε αρκετούς πελάτες από την τουρκική αγορά κι αυτό δείχνει ότι η δουλειά που κάνουμε τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια αποδίδει.”
-Βέβαια κ. Τάσιο είχαμε μεγάλη ταλαιπωρία στον συνοριακό σταθμό των Κήπων αυτή τη φορά....

 -”Δεν έχει σχέση η συγκεκριμένη κυβέρνηση, με την έννοια ότι είναι κάτι για το οποίο μιλάμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι είσοδοι της χώρας, μιας ευρωπαϊκής χώρας, από τα βόρεια σύνορα, είναι τραγική σε όλα της τα σημεία, όχι μόνο στους Κήπους. Στον Προμαχώνα παρατηρούνται τα ίδια προβλήματα, όπου εκεί έρχονται και από τη Ρουμανία και από χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και άλλες από την Ανατολική Ευρώπη προς τη Βόρεια Ελλάδα και στη Χαλκιδική και φυσικά και από τους Ευζώνους, από την Αλβανία και αλλού.

Έχουμε προτείνει πριν από δύο χρόνια να υπάρχει στους συνοριακούς σταθμούς κάποιος γενικός διευθυντής, ο οποίος θα ελέγχει όλη την κατάσταση.”

ΑΠΕ ΜΠΕ