powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Nanotexnology 2016: Από επιστήμονες...τουρίστες με βερμούδες στη Β.Ελλάδα& Χαλκιδική

Βγάζουν κοστούμι και γραβάτα και φορούν τις ...βερμούδες τους για να απολαύσουν τις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας περίπου δύο στους δέκα επιστήμονες από όλον τον κόσμο, που συμμετέχουν στο επιστημονικό και εκθεσιακό πολυγεγονός Nanotexnology 2016 στη Θεσσαλονίκη, 2-9 Ιουλίου, οι οποίοι αμέσως μόλις τα φώτα
του συνεδριακού κέντρου σβήσουν, μετατρέπονται σε τουρίστες! Μάλιστα, πολλοί από αυτούς, που ταξιδεύουν με τις οικογένειές τους, δεν αρκούνται στο να παραμείνουν στην Ελλάδα για μία ή δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Nanotexnology, αλλά επιστρέφουν ξανά και ξανά, διαφημίζοντας τα βορειοελλαδικά θέρετρα σε φίλους, συγγενείς και γνωστούς.

“Κάθε χρόνο συμμετέχουν περίπου 800-1000 σύνεδροι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι κάνουν τουλάχιστον πέντε διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της Nanotexnology. Φαντάζεστε πόσο θετικό αντίκτυπο έχει αυτό για τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και την αγορά της πόλης. Πέραν όμως της παραμονής τους στην πόλη για όσο διαρκεί η διοργάνωση, το 20%-25% των συνέδρων έρχονται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη με τις οικογένειές τους και παραμένουν στην Ελλάδα για μία ή δύο εβδομάδες, κάνοντας διακοπές στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και τη Θάσο. Κάποιοι πιθανώς πηγαίνουν πιο νότια” εξηγεί, απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (LTNF), δρ Στέργιος Λογοθετίδης και συνεχίζει: “είναι προφανές τι πλούτο αφήνει αυτό στην περιοχή, ιδίως αν είναι επαναλαμβανόμενο”.

Αλεξάνδρα Γούτα
ΑΠΕ-ΜΠΕ