powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της Ελληνικής συμμετοχής του έργου «Κυκλική Οικονομία από τη Βόρεια στη Νότια Ευρώπη» στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 23/09/2016, στο Δήμο Νέας Προποντίδας, η Ελληνική συμμετοχή στο έργο με τίτλο «Κυκλική Οικονομία από τη Βόρεια στη Νότια Ευρώπη» (“Circular Economy from North to South Europe” – CENSE) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
«Ευρώπη για τους Πολίτες» και στοχεύει στη διάδοση της έννοιας της Κυκλικής Οικονομίας, ενός νέου μοντέλου οικονομίας με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη σε συνδυασμό με ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης για τις επόμενες γενιές.
Συγκεκριμένα, κατά το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο μας μια σειρά από προγραμματισμένες εκδηλώσεις σχετικές με τη θεματική του έργου, στις οποίες περιλαμβάνονταν συναντήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμετεχόντων εταίρων, η διοργάνωση, από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) “Εύξεινη Πόλη”, ενός ανοικτού συνεδρίου/ημερίδας, καθώς και επισκέψεις μελέτης (study visits) σχετικές με τη θεματική του έργου. Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η διεξαγωγή των δράσεων αυτών  πραγματοποιήθηκαν από κοινού μεταξύ του Δήμου Νέας Προποντίδας και του Ε.Ο.Ε.Σ. “Εύξεινη Πόλη”.
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή που σημειώθηκε στην ημερίδα με θέμα τη «Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μείωση των εκπομπών CO2 και τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέα Τρίγλιας. 
Πάνω από 120 άτομα, εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο του νομού Χαλκιδικής όσο και άλλων νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Βιώσιμης Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών (Ιταλία, Μάλτα, Κροατία, Ρουμανία, Ολλανδία και Σουηδία) που συμμετέχουν στο εν λόγω έργο, οι εκπρόσωποι του Ε.Ο.Ε.Σ. “Εύξεινη Πόλη”, του Πράσινου Ταμείου, της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε., καθώς και ειδικοί επιστήμονες και συνεργάτες του δήμου Νέας Προποντίδας έδωσαν ενεργά το παρόν συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Τονίζεται δε, ότι κατά τη διεξαγωγή της εν λόγω ημερίδας έλαβαν χώρα και οι εργασίες του 2ο Φόρουμ Διαβούλευσης του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη και επίδειξη μοντέλων πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)» (LIFE14ENV/GR/000858) με υπεύθυνο φορέα το Πράσινο Ταμείο, υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας και του Ε.Ο.Ε.Σ. “Εύξεινη Πόλη”.


Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς