powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Την Κυριακή πάμε στο μαγικό βουνό της Χαλκιδικής για το 14ο πέρασμα του Δραγουντέλι.

Μια υπέροχη Κυριακή με πεζοπορία σε ένα μαγικό βουνό, πλάι στο ωραιότερο χωριό της Χαλκιδικής, βόλτες με ποδήλατα και άλογα, μας περιμένει όλους στις 15 Οκτωβρίου 2017.
Πρόκειται για το 14ο πέρασμα Δραγουντέλι, μια περιβαλλοντική εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή
Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.


Σκοπός της διοργάνωσης είναι να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν’αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Παράλληλα, στόχος είναι η συνάντηση ανθρώπων με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του, με επίκεντρο τον παραδοσιακό οικισμό του Δραγουντέλι, τον Παρθενώνα.
O μαγικός Παρθενώνας δεσπόζει πέντε χιλιόμετρα πάνω από τον νέο Μαρμαρά. Τριακόσια μόλις μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας αλλά με απρόσκοπτη θέα στα δάση της Σιθωνίας, το νησάκι χελώνα και το πέλαγο με το απίστευτο ηλιοβασίλεμα στα πόδια σου είναι ότι ομορφότερο έχει να επιδείξει η Χαλκιδική σήμερα.
Το χωριό αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς οικισμούς της βόρειας Ελλάδας καθώς αναφέρεται ήδη από τον 10ο αιώνα, ενώ στοιχεία ζωής υπάρχουν από τα προιστορικά χρόνια και την αρχαίοτητα. Με τα ονόματα Παρθενόπολις, Παρθένι και Παρθενιώνας και πιθανότερη εκδοχή αυτή της ονοματοδοσίας από τη βασίλισσα Παρθένοπη, ο γνωστός σήμερα Παρθενώνας, αυτό το στεφάνι πάνω από τον Τορωναίο που λάμπει περιστοιχισμένος από το καταπράσινο σκηνικό του Ίταμου.
Ανεβαίνοντας σε προϋπαντούν οι ελαιώνες που δίνουν σύντομα τη θέση τους σε ένα πυκνό πευκοδάσος που απλώνεται ψηλά μέχρι το Δραγκουντέλι, το βουνό που ξαναζεί μέρες δόξας κάθε Οκτώβρη με μια από τις ωραιότερες αυτές δράσεις διαδρομών από κάθε σημείο του ποδιού προς την κορφή του και μετά το αντάμωμα των οδοιπόρων στην πλατεία του χωριού.

 
Σημειώστε πως στο 14ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν επτά (7) περιπατητικές διαδρομές, μία (1) ποδηλατική και μία (1) για άλογα.
Κατευθυνθείτε εκεί από το Σάββατο, με ιδανική πρόταση διαμονής να αποτελεί ο εξαιρετικός ξενώνας Χοροστάσι της οικογένειας Μαλλίνη ανοιχτός όλο το χρόνο. Με θέα από τα μπαλκόνια του που θα σε ξεμυαλίσει και μια αυλή για χάζι.
Μια υπέροχη ευκαιρία για ένα Σαββατοκύριακο στον Παρθενώνα, πραγματική πινελιά μαγείας σε έναν ευλογημένο τόπο.
Ελάτε να διασχίσουμε το βουνό, να ενώσουμε τις δύο θάλασσες, Τορωναίο και Σιγγιτικό, να ανακαλύψουμε τη φύση, από την παράδοση και τον πολιτισμό της Σιθωνίας.
Πρόσβαση
Η πρόσβαση στον Παρθενώνα γίνεται οδικώς μέσω της επαρχιακής οδού Νέου Μαρμαρά – Παρθενώνα. Δεν υπάρχει συγκοινωνία. Μπορείτε να πάρετε ταξί από το Νέο Μαρμαρά (πιάτσα ταξί στο κέντρο του Ν. Μαρμαρά – πλατεία Παράσχου).
*Κυριακή 15 κτωβρίου 2017, Παρθενώνας, Ώρες: 9:00–17:00, Facebook event ΕΔΩ

parallaximag.gr