powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Αμπελίδης Τάσος αιρετός ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής: 'Ενα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων χάνονται διδακτικές ώρες στη Χαλκιδική


 Συνάδελφοι–ισσες
Το ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, ως φυσική απόρροια της αδυναμίας που έχει περιέλθει λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού, ασχολήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις του με μικρές βελτιωτικές κινήσεις των διαθέσεων κάποιων εκπαιδευτικών.
Το αφήγημα του ΥΠΠΕΘ, ότι τη φετινή χρονιά τα σχολεία θα λειτουργούσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στη στελέχωσή τους, διαψεύδεται παταγωδώς. 
Σήμερα, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, υπάρχουν
ακόμη σε επίπεδο Χαλκιδικής σχολικές μονάδες που αδυνατούν να καλύψουν το πρόγραμμά τους, με αποτέλεσμα διδακτικές ώρες να χάνονται καθημερινά χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσή τους. 
Οι ελλείψεις, κυρίως σε ειδικότητες, οδηγούν σε υπολειτουργία των ολοήμερων πολλών σχολικών μονάδων με ορατό τον κίνδυνο να έχουμε μαζική διαγραφή μαθητών από τα Ολοήμερα σχολεία, γεγονός που θα οδηγήσει στον εκφυλισμό ενός πολύ σημαντικού θεσμού, τόσο από κοινωνική, όσο και παιδαγωγική άποψη.
Τμήματα ένταξης χωρίς εκπαιδευτικούς, προσλήψεις παράλληλης που δεν αντιστοιχούν ούτε στο 1/3 των περιπτώσεων, τάξεις υποδοχής που δεν έχουν καλυφθεί συνθέτουν την έως τώρα εικόνα. 
Μια εικόνα που, κατά την εκτίμησή μου, δε θα βελτιωθεί αν λάβουμε υπόψη μας το ισοζύγιο της Γ΄ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ(όταν υπογραφούν), σε συνδυασμό με τις ελάχιστες νέες προσλήψεις αναπληρωτών. 
Δυστυχώς, από τη μια πλευρά έχουμε μια προσέγγιση επικοινωνιακού τύπου των θεμάτων της παιδείας, δίχως κανέναν προγραμματισμό, με συρραφή μέτρων συντηρητικού χαρακτήρα και από την άλλη το “όραμα” κάποιων για ελεύθερη επιλογή εκπαιδευτικών και τη θεώρηση πως οι ανισότητες αποτελούν φυσικό φαινόμενο!!!
Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη απαξίωση και αποδυνάμωση του κύρους του δημόσιου σχολείου, τη στιγμή που η στήριξή του θα έπρεπε να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας.
Ως άτομα, ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες αυτής της χώρας έναν μόνο δρόμο έχουμε. Αυτόν του αγώνα, της συμμετοχής και της συνέπειας. Με προτάσεις και επιχειρήματα να αντισταθούμε στην πλήρη απαξίωση τόσο του ρόλου μας, όσο και του δημόσιου σχολείου. Το οφείλουμε σε μας, στους μαθητές μας στην ελληνική κοινωνία. 
Θα παρακολουθώ καθημερινά τα προβλήματα και τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνω εκ νέου.
 Οκτώβριος 2017

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής
e-mail:ampelidis@sch.gr
Εκπαιδευτικούς και το ΔΣ του Συλλόγου
τηλ. 6974107113 Χαλκιδικής «Αριστοτέλης»