powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Να επιτραπεί στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές -από τη χώρα στην οποία βρίσκονται-, αφού δεν έχει κανένα νόημα πια ποιο κόμμα ψηφίζουν οι Έλληνες.

από pitsirikos
Όλο και επανέρχεται το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού -τώρα το επαναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που νομίζει πως οι Έλληνες του εξωτερικού τον θεωρούν σωτήρα- αλλά, αν και υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για την ψήφο των αποδήμων με την προϋπόθεση να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος από 200
βουλευτές, οι απόδημοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.
Η συγκυρία είναι ιδανική για να επιτραπεί στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές -από τη χώρα στην οποία βρίσκονται-, αφού δεν έχει κανένα νόημα πια ποιο κόμμα ψηφίζουν οι Έλληνες.
Όποιο κόμμα και να γίνει κυβέρνηση, οι αποφάσεις θα παίρνονται στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, αφού η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και θα είναι για πάντα.
Όταν το Spiegel γράφει ξεκάθαρα πως κανονικά οι Έλληνες θα πρέπει να ψηφίζουν στις γερμανικές εκλογές, πρέπει να είσαι εντελώς καθυστερημένος για να πιστεύεις πως έχει σημασία τι ψηφίζεις.
Οπότε, αφού δεν έχουν πια νόημα οι εκλογές στην Ελλάδα, ας ψηφίζουν όλοι.
Όχι μόνο οι Έλληνες του εξωτερικού αλλά και οι τουρίστες.
Ας ψηφίζει όποιος θέλει. Τι σημασία έχει;
Με εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να έχουν φύγει στο εξωτερικό μετά την χρεοκοπία της χώρας, θα τους κάνει καλό να ψηφίζουν γιατί θα καταλαβαίνουν πως δεν έχει κανένα νόημα να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αφού, ό,τι και να ψηφίσουν, δεν θα αλλάζει τίποτα.
Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό θα πρέπει να ψηφίζουν και για έναν ακόμα λόγο:

Είναι προφανές πως, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την χρεοκοπία, πολλοί Έλληνες έχουν αντιληφθεί πως οι εκλογές δεν παίζουν κανένα ρόλο πια στην Ελλάδα – τα επόμενα δέκα χρόνια θα το πάρουν χαμπάρι και οιυπόλοιποι-, οπότε στις επόμενες εκλογές δεν θα πάνε να ψηφίσουν και η αποχή θα σπάσει όλα τα ρεκόρ. 

Αν δοθεί το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, μπορεί να τσιμπήσουν τίποτα μετανάστες και να πάνε να ψηφίσουν.
Οπότε, θα φαίνεται πως τα κόμματα στο προτεκτοράτο έχουν ακόμα λόγο ύπαρξης.
Βέβαια, μπορεί να το ρίξουν στην αποχή και οι απόδημοι.
Επίσης, μπορεί οι απόδημοι να το έχουν πάρει απόφαση πως δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην Ελλάδα, και να συμφωνήσουν και να πάνε να ψηφίσουν κάνα λούμπεν κόμμα, για να μας κάνουν πλάκα, αλλά, όταν έχουμε στείλει στη Βουλή τους νεοναζί, τους Λεβέντηδες, τους Θεοδωράκηδες και τα κόμματα της χρεοκοπίας, τι πλάκα να μας κάνει κάποιος;
Την κάναμε μόνοι μας την πλάκα.
Πάντως, θα έχει μεγάλο γέλιο το βράδυ των εκλογών να λένε οι γνωστοί σιχαμένοι τηλεδημοσιογράφοι «ας φύγουμε από τα αποτελέσματα στην Καρδίτσα και ας δούμε τώρα πώς ψήφισαν το Παρίσι, η Αστόρια και το Λονδίνο».
Βέβαια, όταν θα φτάνουν στα αποτελέσματα από το Βερολίνο, αυτοί θα δαγκώνονται κι εμείς θα κλαίμε από τα γέλια.