powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Παρέμβαση στη Μ. Παναγία από μέλη της επιτροπής αγώνα με αφορμή τις 2 νέες γεωτρήσεις της Ελληνικός Χρυσός (7-3-18)

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 7/3 το πρωί στη Μ. Παναγία από μέλη της επιτροπής αγώνα με αφορμή τις 2 νέες γεωτρήσεις της Ελληνικός Χρυσός που διενεργούνται πολύ κοντά στο χωριό, κοντά στη θέση Παναγούδα.
Στο κέντρο του χωριού όπως και στη Λαϊκή Αγορά αναρτήθηκαν συνθήματα κατά της εταιρείας και μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο.



ΤΡΥΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Η ELDORADO, παρά το γεγονός ότι καταρρέει καθημερινά στα διεθνή χρηματιστήρια συνεχίζει δυστυχώς ανενόχλητη, το καταστροφικό της έργο στον τόπο μας.
Η ELDORADO έχει αποφασίσει να αποστραγγίσει όλα τα νερά του βουνού και για αυτό το λόγο ξεκίνησε σειρά από υδρογεωτρήσεις ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας, λίγα μέτρα μακριά από την Παναγούδα.
Από το περασμένο καλοκαίρι έχει καταθέσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αίτημα με το οποίο ζητά να της επιτραπεί η Προαποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα. Τέτοια «άδεια ρουτίνας» όπως τη χαρακτηρίζει η ίδια μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει λάβει. Για μια ακόμη φορά όμως επιβάλει αυθαίρετα και παράνομα το δικό της.
Για το δικό της αποκλειστικό συμφέρον και σίγουρα όχι για το συμφέρον των εργαζομένων και της κοινωνίας, δεν δίστασε ποτέ να εκβιάσει, να απειλήσει όπως και να παρανομήσει. Έτσι, εδώ και χρόνια εκβιάζει την εκάστοτε κυβέρνηση και απειλεί με μαζικές απολύσεις εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα και με τον ίδιο τρόπο εκβιάζει και απειλεί και τους ίδιους τους εργαζόμενους, απολύοντας κατά καιρούς κάποιους, προσλαμβάνοντας κάποιους άλλους που μετά από λίγο καιρό θα ξανααπολύσει για να ξαναπροσλάβει κτλ.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και μας αφορά όλους.
Μεγαλοπαναγιώτες Ξυπνήστε
Η Εταιρεία δεν πληρώνει τα πρόστιμα που οφείλει, η Εταιρεία κοροϊδεύει!    
Η Eldorado θα μας καταστρέψει όλους!
Η διαμαρτυρία κατέληξε στο δημαρχείο Μ. Παναγίας όπου ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον αντιδήμαρχο για το θέμα της ασυδοσίας της εταιρείας και φυσικά για το τι έχει κάνει σχετικά ο Δήμος ή έστω η Τοπική Αντι-δημαρχεία.
Είχαν ενημερωθεί οι τοπικές αρχές από την εταιρεία;
Ποιος της έδωσε άδεια να βγει έξω απ’ το κοτέτσι της;
Είναι αλήθεια ότι τους έδωσε άδεια το Δασαρχείο Αρναίας;
Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή το πού βρίσκονται τα τρυπάνια;
Πήγε να τα δει;
Έγινε κάποια ενέργεια για να σταματήσουν οι γεωτρήσεις;
Τους ικανοποιεί η απάντηση ότι οι γεωτρήσεις γίνονται για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών της Μ. Παναγίας;!
Φυσικά και δε δόθηκαν απαντήσεις αλλά αοριστολογίες περί αναρμοδιότητας του Δήμου και άλλα τέτοια διοικητικής ευθύνης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Η Eldorado θα μας καταστρέψει όλους!