powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

30-6-14 Αστυνομικό δελτίο ελέγχων στη Χαλκιδική


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 30 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για την πρόληψη της εγκληματικότητας και του παραεμπορίου σε παραλιακές περιοχές της Νέας Καλλικράτειας και της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής
Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου , αστυνομικοί των Υπηρεσιών που εποπτεύονται από το Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Χαλκιδικής και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Τρίγλιας πραγματοποίησαν ελέγχους χθες (29.06.2014), σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής.
Ειδικότερα, στις παραλιακές περιοχές της Νέας Καλλικράτειας και της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε αστυνομική δράση για την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων σχετικά με την
άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και με την εμπορική τουριστική δραστηριότητα εν γένει, όπου παρατηρείται έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, για κατοχή και διάθεση προς πώληση αντικειμένων χωρίς άδεια υπαίθριου π λανόδιου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα παραεμπορίου (κολιέ, βραχιόλια, γυαλιά ηλίου, ρολόγια κ.α.) τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Οι αστυνομικές αυτές δράσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.