powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Τι ζητούν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη το περίπτερο τουριστικών πληροφοριών στην Πλατεία Αριστοτέλους.


Περισσότερα απο 150 άτομα επισκέπτονται ημερησίως το περίπτερο τουριστικών πληροφοριών στην Πλατεία Αριστοτέλους. Γερμανοί και Ρώσοι βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσης στη λίστα επισκεψιμότητας που κρατά ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε σχέση με την εθνικότητα των επισκεπτών.
Ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι Ιταλοί και οι Γάλλοι. Επίσης πολλοί είναι και οι Ισπανοί τουρίστες που ζητούν πληροφορίες απο το περίπτερο ενημέρωσης τουριστών.
Ολλανδοί, Ούγγροι, Ισραηλίτες, Αμερικανοί και Καναδοί έχουν επίσης καθημερινή παρουσία αν και σε μικρότερο ποσοστό. Αντίθετα οι Τούρκοι δεν επισκέπτονται πια καθημερινά το
περίπτερο και τα νούμερά τους καθορίζονται από τις γιορτές και αργίες τους.
Βραζιλιάνοι και Αργεντίνοι έχουν καθημερινή παρουσία, μικρή όμως, όπως και οι Βέλγοι. Περιστασιακά επισκέπτονται το Περίπτερο ΝοτιοΑφρικάνοι και Αυστραλοί, ενώ μικρός είναι πλέον ο αριθμός τουριστών απο την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία την Τσεχία, τη Ρουμανία, τη Βρετανία, την Σκανδιναβία, την Αυστρία, την Αλβανία, τα Σκόπια καθώς και απο χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Νοτιοευρωπαίοι και Αμερικανοί που έχουν αυτοκίνητα στη διάρκεια των διακοπών τους, ενδιαφέρονται κυρίως για πολιτισμό και επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους. Απο την άλλη, Ρώσοι και Τούρκοι ενδιαφέρονται για μαγαζιά, ψώνια αλλά και φαγητό.
Το περίπτερο λειτουργεί για τρίτη χρονιά φέτος και βρίσκεται για πρώτη φορά αποκλειστικά υπό τη σκέπη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι τουρίστες ζητάνε πληροφορίες για τρένα και λεωφορεία προκειμένου να μεταβούν σε κοντινά μέρη όπως για παράδειγμα τη Βέροια και τον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή. Οι Βαλκάνιοι ζητάνε πληροφορίες κυρίως για την περιφέρεια και παραλίες όπου μπορούν να κολυμπήσουν.
Το περίπτερο τουριστικών πληροφοριών παρέχει πλήρη ενημέρωση στους τουρίστες. 'Δίνουμε πληροφορίες για κοντινά σούπερ μάρκετ, πλυντήρια ρούχων, όπου μπορούν να πλύνουν τα ρούχα τους με χαμηλό κόστος, και ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί ένας τουρίστας. Καταγράφουμε μεμονωμένους τουρίστες. Για παράδειγμα οι Ρώσοι έρχονται με γκρούπ οπότε δεν χρειάζονται ιδιαίτερη κατεύθυνση' σημειώνει το προσωπικό του τμήματος τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.
Χάρτες, ενημερωτικά φυλλάδια για δράσεις, εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε σχέση με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τους αρχαιολογικούς χώρους παρέχονται δωρεάν στους τουρίστες που επισκέπτονται το περίπτερο.
Πηγή:  seleo.gr