powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν σκελετωμένος και βαριά άρρωστος στο Στρατώνι Χαλκιδικής

Στις 24 Σεπτεμβρίου η Αλίκη κατάφερε να εντοπίσει και να πιάσει τον σκελετωμένο σκύλο που περιφερόταν για καιρό στο Στρατώνι Χαλκιδικής σε άθλια κατάσταση. Το ζώο - όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες - ήταν πετσί και κόκκαλο, ενώ οι πληγές στο πίσω μέρος του σώματος του έτρεχαν αίμα αρκετές φορές φιλόζωοι προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά αυτό είχε σταθεί αδύνατο και έτσι η κατάσταση στου επιδεινώθηκε δραματικά.
Πετσί και κόκκαλο στην κυριολεξία.
Τελικά χάρη στη βοήθεια της Βιβής Ντούμα και της Αφροδίτης Ζαφειριάδου και αφού η Αλίκη τον κράτησε σε ασφαλές μέρος το σκυλί μεταφέρθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Το ζώο λόγω απουσίας λίπους και τριχώματος έπασχε και από υποθερμία. Από τηνκατάκλιση – εξαιτίας της αδυναμίας που προκάλεσαν οι ασθένειες και η ασιτία – είχε πληγές που είχαν μολυνθεί.
Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο Φαντομάς – έτσι τον ονόμασαν – έπασχε από λεϊσμανίωση, αλλά η κατάσταση σου ήταν εξαιρετικά σοβαρή.

Πληγές από την κατάκλιση.
Η θερμοκρασία του σώματος του κινούνταν για μέρες από την υποθερμία στον πυρετό. Ο αιματοκρίτης του ζώου είχε πέσει στο 20 ενώ τα λευκά αιμοσφαίρια έφτασαν τις 80.000 χιλιάδες. Παράλληλα οι κτηνίατροι διαπίστωσαν ότι στο αριστερό μέρος του θώρακα υπάρχει ένα βαθούλωμα ίσως από χτύπημα.
Τελικά ο Φαντομάς μετά από πολύ φροντίδα άρχισε να τα καταφέρνει. Είχε όρεξη για φαγητό και σταμάτησε να είναι διαρκώς κουλουριασμένος μεταξύ ζωής και θανάτου.
Ο Φαντομάς πλέον σηκώνεται και πάει και βόλτα.
Το σκυλί μετά τη νοσηλεία στην Κλινική του Α.Π.Θ. μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο Ζώων Θεσσαλονίκης και εκεί φιλοξενείται αφού η θεραπεία του θα είναι πολύμηνη. Κάνει πλέον και βόλτες, τρώει όλο το φαγητό του και φυσικά οι πληγές του επουλώνονται.