powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Δωρεάν φρούτα σε μαθητές και της Χαλκιδικής, οσονούπω και συσσίτια !!!

Την απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να εξοικειώνονται στα σισσίτια ..........
Η διανομή θα γίνει στους μαθητές των Δημοσίων και των Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.
*Η διανομή δεν έχει σχέση με την απαγόρευση των εξαγωγών προς την Ρωσία.
Πως να μην χλευάσεις τέτοια οταν βλέπεις ότι με ανακοίνωση βουλευτής στη Χαλκιδική χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε σχολεία λες και το πρόγραμμα είναι σημερινό, και ενδιαφέρεται για τα ελληνικά προϊοντα.
Ξένα φρούτα θα μοιρασθούν.
διαβάστε παρακάτω ποιοί μοίραζαν τα φρούτα

Σχετικό έγγραφο : 194451/17-12-2013/Γ1
Σας ενημερώνουμε ότι, η εταιρία ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε.( Η Dole Food Company, Inc. έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων , με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προς τους Έλληνες καταναλωτές, προτίθεται να υλοποιήσει για τρίτη συνεχή χρονιά κατά το σχολικό έτος 2013-2014, ένα πρόγραμμα διατροφής στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου αυτά είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε με επιτυχία κατά τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές 2011-2012 και 2012-2013 στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Μέσω του προγράμματος θα γίνεται παράλληλα, δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνα) στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων καθώς και εντύπων ψυχαγωγικού και ενημερωτικού περιεχομένου.
Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι, η ανωτέρω εταιρία, ευαισθητοποιημένη από τις ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο, προτίθεται να προβεί στην αποστολή φρούτων σε οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.
Παρακαλούνται οι οικείοι Σχολικοί Σύμβουλοι καθώς και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων όπως μεριμνήσουν για την ενημέρωση των μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων και κατ΄ επέκταση, στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, με στόχο την υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής. Επειδή το πρόγραμμα περιλαμβάνει διανομή μπανάνας, η κατανάλωση της οποίας αντενδείκνυται σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες, παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων, όπως ενημερώνουν την προηγούμενη μέρα εγγράφως τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών, ζητώντας τη συγκατάθεσή τους για την κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου από τους μαθητές.
Η εταιρία οφείλει, πριν την επίσκεψή της στις σχολικές μονάδες, να έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Διευθυντή του σχολείου, ώστε να μη διαταράσσεται το ωρολόγιο πρόγραμμα.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι προαιρετική.



Ύποπτα προγράμματα στα σχολεία

Από το 2012, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την πολυεθνική εταιρία τροφίμων DOLE μέσω του εγχώριου παρακλαδιού της ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ εντάσσοντας στην ευέλικτη ζώνη του προγράμματος των δημοτικών σχολείων ένα πρόγραμμα ενημέρωσης με χορηγό την αμαρτωλή εταιρία. Το πρόγραμμα, μάλιστα, περιλαμβάνει και δωρεάν διανομή μπανάνας (!) ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διαφήμιση!
Το μάθημα, που επανήλθε φέτος, είναι υποχρεωτικό, καθώς εντάσσεται κανονικά στο πρόγραμμα του σχολείου ενώ η συγκατάθεση του γονιού ζητείται μόνο για την κατανάλωση μπανάνας για λόγους ασφαλείας, καθώς κάποιο παιδί μπορεί να μην επιτρέπεται για λόγους υγείας να καταναλώσει το συγκεκριμένο φρούτο.
Η Dole Food Company, Inc. έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων ενώ ο Σουηδός Φρέντρικ Γκέρτεν έχει γυρίσει ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ γι’ αυτήν, με τίτλο «Bananas».