Στις 24 Ιανουαρίου θα γίνουν πιθανότατα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΕΠΟ. Η παραίτηση του Σαρρή κάτω από το βάρος των ποινικών διώξεων για την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά όλων των παραγόντων που θέλουν να παίξουν ρόλο στην επόμενη μέρα.
Την Τρίτη θα οριστεί η ημερομηνία της έκτακτης γενικής συνέλευσης με μοναδικό θέμα την εκλογή προέδρου και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων. Θα ψηφίσουν οι εκπρόσωποι των 56 τοπικών ποδοσφαιρικών Ενώσεων που έχουν από μία ψήφο.
Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να προταθεί από οκτώ Ενώσεις. Σε περίπτωση που υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος που συγκεντρώνει τον παραπάνω αριθμό, τότε ο επόμενος που γίνεται δεκτός ως υποψήφιος είναι αυτός που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό υποδείξεων ακόμα κι αν είναι λιγότερες από οκτώ.
Γιώργος Γκιρτζίκης |
Τις προηγούμενες μέρες φαίνεται ότι το χρίσμα από το σύστημα που στήριξε τόσα χρόνια τον Σαρρή το πήρε ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) και μέλος του δ.σ. της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης. Στηρίζεται από τις Ενώσεις που μέσα από την αλλαγή του προσώπου του προέδρου επιδιώκουν να μείνει ανέπαφο το σημερινό status και να εξακολουθήσει να διοικείται το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον ίδιο τρόπο.
Βασικός αντίπαλος θα είναι η υποψηφιότητα που πρώην προέδρου Βασίλη Γκαγκάτση. Ο Γκαγκάτσης παραιτήθηκε το 2008 και διεκδίκησε την προεδρία το 2012 χωρίς να τα καταφέρει. Αυτή τη στιγμή προβάλλει τον εαυτό του ως λύση που μπορεί να κάνει παιχνίδι και με το «εχθρικό» σημερινό δ.σ., το οποίο αποτελείται από πρόσωπα που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο Σαρρή.
Ενα ακόμη μειονέκτημα για όσους θα επιδιώξουν να κοντράρουν την υποψηφιότητα Γκιρτζίκη είναι και ο περιορισμένος χρόνος θητείας του νέου προέδρου που θα λήξει το 2016, έχοντας απέναντί του μια «εχθρική» πλειοψηφία στο συμβούλιο.
Γιώργος Λυσσαρίδης |
Υπάρχει και μια τρίτη πιθανότητα, η οποία όμως δεν συγκεντρώνει πολλούς οπαδούς. Μερικοί μιλούν για την ανάγκη μιας συναινετικής λύσης με πρόεδρο κοινής αποδοχής. Εκεί παίζει περισσότερο το όνομα του Γιώργου Λυσσαρίδη. Κι εδώ όμως υπάρχει μια σειρά από... υποψήφιους υποψήφιους, που θα ήθελαν να πάρουν τη θέση σε περίπτωση που θα προχωρούσε το σενάριο. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας Ζήση Γρηγορίου και τον πρόεδρο της Κεφαλονιάς Βαγγέλη Μαζαράκη.
Φιλοδοξίες έχει εκφράσει σε ιδιωτικές συζητήσεις και ο πρόεδρος της Ενωσης Αθήνας Παναγιώτης Δημητρίου.