powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Το ζεύγος Τεν έκλεισε τις επιχειρήσεις του στα νοσοκομεία αφήνοντας χρέη και απλήρωτους εργαζόμενους

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής καταγγέλλει το ζεύγος Τεν, που στήνοντας διάφορες εταιρίες, όπως Albatross και Deluxe, δραστηριοποιούνταν μέχρι πρότινος στο χώρο των νοσοκομείων αναλαμβάνοντας την σίτιση ασθενών και εργαζόμενων και την καθαριότητα σε διάφορους νομούς της Β. Ελλάδας. 

"Με το πρόσχημα των δυσκολιών λόγω της οικονομικής κατάστασης έφερε στους εργαζόμενους της εταιρίας Albatross στο Γ.Ν. Παπανικολάου αλλαγές συμβάσεων, μειώσεις μισθών και πολλές απλήρωτες ώρες εργασίας ώσπου τελικά η επιχείρηση έκλεισε αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους οκτώ και
εννιά μήνες και ξεκρέμαστους αφού η σύμβασή τους λήγει 31/12/2014. Και ακόμα άφησε χρέη σε εφορίες και κράτος με αποτέλεσμα όποια χρήματα από το Νοσοκομείο διατεθούν να κατασχεθούν και να μην δοθούν σε δεδουλευμένα εργαζομένων. Κι όλα αυτά όχι επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει, όπως υποστηρίζει, αλλά κυρίως επειδή δεν έβγαζε τα κέρδη που επιδίωκε. Είναι άλλωστε γνωστό ζεύγος για δωροδοκίες σε διοικήσεις νοσοκομείων, παρότι δεν καταδικάστηκαν από την κατά τα άλλα «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη." αναφέρει το συνδικάτο καταγγέλλοντας εμπλοκή των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας.

"Στα πλαίσια της πλήρους υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης του κοινωνικού αγαθού της υγείας, πολλά νοσοκομεία «πουλάνε» σε εργολαβικές εταιρίες, σαν αυτές του ζεύγους Τεν, την σίτιση και καθαριότητα των χώρων των νοσοκομείων με αποτέλεσμα να είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε μεγαλοεπιχειρηματία η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με αυτήν την έννοια ευθύνη για την παραπάνω κατάσταση φέρουν και οι διοικούντες του Γ.Ν. Παπανικολάου και πολιτικοί εντολοδόχοι της συγκυβέρνησης και υπηρέτες των επιχειρηματικών συμφερόντων. Διότι γνώριζε την κατάσταση και δεν έκανε ούτε μια ενέργεια προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζόμενων" σημειώνει ακόμη το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τονίζοντας πως άλλωστε η εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της υγείας σχετίζεται και με την επιχειρηματική δράση σε αυτό τον τομέα που περνάει και από τις εργολαβικές εταιρίες που αναλαμβάνουν υπηρεσίες σχετικές με τη λειτουργία των νοσοκομείων. 

Πρόκειται ωστόσο,σύμφωνα με το ΣΕΤΕ, για κεντρική κατεύθυνση της ΕΕ των μονοπωλίων που υλοποιεί με πλήρη επίγνωση η συγκυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έμμεσα επικροτεί.

Το Συνδικάτο καταδικάζει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας και διεκδικεί να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των συναδέλφων που εργάζονται στο Γ.Ν. Παπανικολάου, καθώς και να προσληφθούν από το ίδιο το νοσοκομείο με πλήρη δικαιώματα.