powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Χαρακτηριστικά του πλοίου Norman Atlantic, που φλέγεται




Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ πλοίο Norman Atlantic, πρώην Akeman Street & Scintu της Sardenia. Είναι ιταλικής ναυπήγησης (Porto Viro shipyard) του 2009. Στο ναυπηγείο αυτό έχουν κατασκευαστεί 20 αδελφά πλοία που ανήκουν σε διάφορες ιταλικές και γαλλικές εταιρίες. Είναι εκτοπίσματος 26.904 κόρων, με 186 μέτρα μήκος, 26 πλάτος & 6,7 βύθισμα. Μπορεί να μεταφέρει 850 επιβάτες και 200 οχήματα με 2286 LANs μέτρα. Μηχανές 21.600 KW με υπηρεσιακήταχύτητα 22 κόμβων και ανωτάτη 24.

Στην πλώρη του δεν έχει visor & ενώ στην πρύμνη έχει 2 καταπέλτες για τα κύρια γκαράζ και το ανώτερο. Όπως φαίνεται από τις φώτογραφίες που πήραμε από το Διαδίκτυο οι χώροι επιβατών είναι μόνο στο μπροστινό μέρος του πλοίου, κάτω και πάνω από την γέφυρα. Η ΑΝΕΚ τα τελευταία χρόνια νοικιάζει ιταλικά πλοία για την σύνδεση Ελλάδας - Ιταλίας (πχ Audaccia). Να σημειωθεί ότι το μοιραίο πλοίο είναι αδελφό του Catania της Grimaldi Lines που εξυπηρετεί την ίδια γραμμή.


Η ενημέρωση της ΑΝΕΚ Lines για το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic.
«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο “NORMAN ATLANTIC” της εταιρείας “VISEMAR di Navigazione S.R.l.”, ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολογιακή γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχες. Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεώτερη πληροφορία».