powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Ιγγλέζη στο "Κόκκινο" : Ώρα δικαίωσης για τις Σκουριές!

Όσοι-  λίγοι- αντιδρούν στην αναστολή των αδειών επέκτασης των εγκαταστάσεων της Eldorado Gold, στην Ιερισσό, ας σκεφτούν τι ακριβώς θα σήμαινε και για τις θέσεις εργασίας, για ολόκληρες δεκαετίες, η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή της περιοχής. Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο "Κόκκινο", η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. 
Δικαίωση του επίμονου αγώνα που έκαναν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής εναντίον της εξόρυξης στις Σκουριές χαρακτήρισε η Κατερίνα Ιγγλέζη την απόφαση του υπουργού
Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, να ανασταλούν οι άδειες της εταιρείας.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων τόνισε ότι:
- Οι ισχυρισμοί της εταιρείας ήταν ψευδείς, όπως θα αποδειχθεί καθαρά και στη συνέχεια.
- Κανένα όφελος για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει σε ένα περιβάλλον, το οποίο δεν θα εμπόδιζε μόνο τον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή, αλλά θα υποχρέωνε και τους ίδιους τους κατοίκους να φύγουν.
- Η περιβαλλοντική ζημιά, την οποία, έχουν προκαλέσει οι μεταλλευτικές δραστηριότητες, είναι αναμφισβήτητη. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις επιστημονικές γνωματεύσεις για τα κρούσματα στην περιοχή, όπως πχ ήταν η ανίχνευση αυξημένων τιμών αρσενικού και μολύβδου στο νερό.
- Θα χρειαστούν χρόνια και μεγάλες προσπάθειες για να επουλωθούν οι "πληγές" που έχουν ως τώρα προκληθεί στο βουνό.