powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Κωνσταντοπούλου, κόψτε κάτι μια απλή διαμαρτυρία ήταν... *( ο «δημοκράτης σοσιαλιστής Δριβελέγκας» αγανάκτησε και ζήτησε παραιτήσεις... καταλύουν τη Δημοκρατία. είπε )

*@sn
Δ. Κανελλόπουλος  στο .efsyn.gr
Κοιτάζω τις αντιδράσεις για την εισβολή (πρωτοφανή! σιγά...) μιας ομάδας αναρχικών στο Κοινοβούλιο (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ) και απορώ: τι (ήταν αυτό που) τους πείραξε τόσο πολύ;Και απορώ κυρίως με την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. «Είναι προκλητική και
ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου» λέει χαρακτηριστικά. Και ψάχνει να βρει ποιους ευνοεί μια «τέτοιου είδους ενέργεια;».Διαβάζοντας το ρεπορτάζ βλέπουμε πως ήταν μια διαμαρτυρία, καθ' όλα ειρηνική. Μπήκαν στον αύλειο χώρο του Κοινοβουλίου
(ιερός χώρος, ε;) γύρω στα 15-20 άτομα, άπλωσαν το πανό τους, έριξαν μερικά φέιγ βολάν και αυτό ήταν όλο. Τόσο απλά τόσο ήρεμα. Ούτε βία, ούτε κόντρες, το παραμικρό.
Ανησύχησε τόσο ο πολιτικός μας κόσμος από μια διαμαρτυρία; Ευτυχώς που η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έσωσε την τιμή τους: «Ανησυχήσατε επειδή υπήρξε κάποια διαμαρτυρία;» απάντησε χαμογελώντας προς τους δημοσιογράφους. Αυτά είναι...
Πάλι καλά που πρόλαβαν και κλείδωσαν όλες τις εξωτερικές πόρτες της Βουλής, όπως λένε. Θα είχαμε κατάλυση της δημοκρατίας!
Τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης τις θεωρώ απλώς φαιδρές. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο... λουκούμι του Βασίλη Κικίλια.

Παραίτηση του Γ. Πανούση ζητά ο Γ. Δριβελέγκας
Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας.
«Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από την μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν. Τέτοιο πράγμα -είμαι από το 1993 βουλευτής- στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία», είπε χαρακτηριδτικά ο κ. Δριβελέγκας.

Τα γεγονότα που συνέβησαν το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, δεν έμειναν ασχολίαστα από τη Βουλή των Ελλήνων.
«Με αφορμή τη διαστρεβλωτική της πραγματικότητας 'ενημέρωση', από τα γνωστά 'έγκυρα' ΜΜΕ», η Βουλή διευκρινίζει:
«Ουδεμία 'εισβολή' σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις.
Τα πραγματικά περιστατικά:
Photo Credit: Konstantinos Ntantamis / SOOC
Περί ώρα 13.15 εισήλθαν στον Προαύλιο χώρο της Βουλής περί τους 15 πολίτες, με εμφανή τα χαρακτηριστικά τους και με ειρηνικό τρόπο εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους για τις φυλακές Τύπου Γ΄ και τη συμπαράστασή τους σε κρατουμένους οι οποίοι πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία πείνας. Οι πολίτες έριξαν μικρών διαστάσεων φυλλάδια που συνοψίζουν τη διαμαρτυρία τους και κράτησαν για λίγη ώρα πανώ στην είσοδο της Βουλής, το οποίο ανέγραφε 'Αλληλεγγύη στους Απεργούς Πείνας Άμεση Ικανοποίηση των Αιτημάτων τους'.
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις καταγραφές, ουδέν ανησυχητικό ανέκυψε και η διαμαρτυρία εντάσσεται στο αντίστοιχο Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών. Οι πολίτες δεν επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου, ούτε και θα είχαν τέτοια δυνατότητα, αφού ελήφθησαν προληπτικά από τη Φρουρά της Βουλής όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του κτηρίου και των ευρισκομένων εντός του. Οι πολίτες εξήλθαν οικειοθελώς του προαυλίου χώρου, αμέσως μετά τη διαμαρτυρία τους, υπό την επίβλεψη της Φρουράς της Βουλής.
Κάθε προσπάθεια δημιουργίας πανικού και αισθήματος ανασφάλειας αφενός ενεργεί ως προβοκάτσια και αφετέρου δυναμιτίζει καταστάσεις σε μία περίοδο κατά την οποία επίκειται η συζήτηση στη Βουλή της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και διακυβεύεται η ζωή κρατουμένων οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας.
Προς τους ανησυχούντες: Τα μέτρα ασφαλείας της Βουλής είναι επαρκή για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Η Φρουρά της Βουλής έχει την εμπειρία να αξιολογεί γεγονότα και προθέσεις και αναλόγως να κινείται, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ακόμη και εκείνων που μπορεί να διαμαρτύρονται εναντίον του Κοινοβουλίου, όπως έχουν δικαίωμα σε μια δημοκρατία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Φρουρά διαπίστωσε ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαμαρτυρίας και, προκειμένου να μην προκαλέσει περαιτέρω ένταση, προέβη στο πρώτο μέτρο προστασίας του Κοινοβουλίου, κλείνοντας για καθαρά προληπτικούς λόγους όλες τις εισόδους του κεντρικού κτηρίου και επιβλέποντας την αποχώρηση των διαδηλωτών»