powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής τοπίου στο Δήμο Σιθωνίας

Το “Operative Territories: re-designing the landscapes of tourism” είναι ένα διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής τοπίου και αστικού σχεδιασμού ανοιχτό σε φοιτητές προς το τέλος των σπουδών τους, πρόσφατοι απόφοιτοι και νέοι επαγγελματίες  στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του αστικού σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής τοπίου. Τα σημεία εκκίνησης του εργαστηρίου είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Σιθωνίας και τα
προσφερόμενα πλεονεκτήματα σε συνάρτηση με την ανάδυση σύγχρονων μορφών τουρισμού.
Η ανάπτυξη του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα έχει οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές/ φυσικές επιρροές. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η τάση θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του ίδιου του τουρισμού, το εργαστήριο αυτό έχει ως στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης ανάμεσα στα πεδία αρχιτεκτονικής -πολιτισμική παραγωγή- και τουρισμού -πολιτισμική κατανάλωση. Χρησιμοποιώντας τους κλάδους της αρχιτεκτονικής τοπίου και του αστικού σχεδιασμού στοχεύει να παράγει πρωτότυπες ιδέες και στρατηγικές σχεδιασμού που προωθούν την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού στη Σιθωνία.  
Μέσα από ένα 7ήμερο πρόγραμμα ομαδικής εργασίας, μελέτης της περιοχής, διαλέξεων και κοινωνικών εκδηλώσεων, το εργαστήριο οργανωμένο σε 7 ομάδες θα παράγει ένα σύνολο προτάσεων για τις επιλεγμένες περιοχές της Σιθωνίας. Κάθε ομάδα θα εστιάσει σε μία διαφορετική περιοχή τόσο σε κλίμακα όσο και τοποθεσία και υπό την εποπτεία ενός καλεσμένου διδάσκοντα (guest tutor)και έναν τοπικού διδάσκοντα (host tutor)), συνδυάζοντας την τοπική γνώση με τη διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία.

Κόστος συμμετοχής
150 € μέχρι τις 21 Απριλίου
200 € μετά τις 21 Απριλίου
Για περισσότερρες πληροφορίες και λεπτομέρειες εγγραφής κατεβάστε το αναλυτικό οδηγό του εργαστηρίου
για ερωτήσεις και εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας  στο
Το εργαστήριο Operative territories οργανώνεται από το Urban Transcripts, σε συνεργασία με το Δήμο Σιθωνίας και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη.