powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την φωτιά (16/6/2015)

Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε στις 22.30’ τη νύχτα της Τρίτης 16 Ιουνίου 2015, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής για την
εκτίμηση και το συντονισμό της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Κομίτσας.
Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Μπαντουβάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής Αριστοτέλης Μανώλας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αριστοτέλη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Κατερίνα Ζωγράφου, οι Υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Αριστοτέλη και εθελοντές από την Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η περίμετρος της φωτιάς λίγο μετά τα μεσάνυχτα ήταν 12 χιλιόμετρα και είχαν καεί 5.500 στρέμματα εκτάσεων. Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ζωικό κεφάλαιο, περιουσίες, κατοικίες ή ξενοδοχειακές μονάδες.
Αυτή την ώρα (μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα) το φαινόμενο της πυρκαγιάς είναι σε ύφεση, ενώ επιχειρούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας 40 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος με 170 πυροσβέστες και μέχρι το πρωί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις, φτάνοντας στα 53 οχήματα και στους 240 πυροσβέστες.
Εκτός των πυροσβεστών από την Κεντρική Μακεδονία, δυνάμεις πυρόσβεσης προστίθενται από άλλες τέσσερις Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για την κατάσβεση θα επανέλθουν και τα εναέρια μέσα.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διαθέσει τέσσερα μηχανήματα και άλλα δύο διέθεσε ο Δήμος Αριστοτέλη.
Η φωτιά ξέσπασε στις 11.55’ το πρωί στην περιοχή της Κομίτσας ανάμεσα στην Ουρανούπολη και τα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής και επεκτάθηκε μέχρι την Ουρανούπολη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και στις 8 το πρωί θα πραγματοποιήσει εκ νέου αυτοψία σε όλο το μέτωπο της πυρκαγιάς. Στις 9 το πρωί θα γίνει επιτόπια ενημέρωση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για την πληροφόρηση των πολιτών.